Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Παραποίηση είδησης από τα Ελληνικά Hoaxes



  • Η πηγή τους που χαρακτηρίζουν ως "έγκυρη συνδρομητική ναυτιλιακή ιστοσελίδα" (παρατίθεται στο άρθρο), το Tradewinds, αναφέρει πως "πραγματοποιήθηκε έρευνα από το πλήρωμα" και "ο πλοίαρχος έλαβε οδηγίες να ενημερώσει αμέσως τις αρχές".
  • Μόνο που αυτές είναι απλώς οι δηλώσεις της Danaos Shipping του Γιάννη Κούστα στο Tradewinds, δηλαδή ότι πιο προκατειλημμένο υπέρ της εταιρείας!

Το ερώτημα που έπρεπε να απαντήσουν τα Ελληνικά hoaxes είναι ποιος έδωσε την πληροφορία για τα 121 κιλά κοκαΐνης.Η αστυνομία δεν έδωσε στην δημοσιότητα τον πληροφοριοδότη που μπορεί όντως να ήταν το ίδιο το πλήρωμα όπως ισχυρίζεται η εταιρία όμως ο ισχυρισμός της εταιρίας δεν αποτελεί απόδειξη.Ακόμη και αν η πληροφορία προήλθε από το ίδιο το πλήρωμα αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείουμε την πιθανότητα η προέλευση της κοκαΐνης να είναι της εταιρίας ή και άλλου μέλους του πληρώματος.

Το γεγονός είναι ότι βρέθηκαν 121 κιλά κοκαΐνης σε πλοίο Έλληνα εφοπλιστή και δεν υπάρχει καμία παραποίηση είδησης από τα ΜΜΕ.Παραποίηση είδησης υπάρχει μόνο από τα Ελληνικά Hoaxes και αυτό θα συνεχιστεί στα πλαίσια της συνεργίας τους με το athens voice και την φιλελέ ιδεοληψία

Διαβάζουμε στο facebook του Ομάρ Ράβενχουρστ

Τα Ελληνικά hoaxes μας ενημερώνουν για:
"Παραποίηση είδησης με 121 κιλά κοκαΐνης σε ελληνικό πλοίο.
Άλλα γράφουν οι αρχικές πηγές του εξωτερικού, και άλλα αναπαράγονται στα ελληνικά δημοσιεύματα." ΕΔΩ

Σε προηγούμενη ανάρτηση είχα πει να βάλουν και το σωστό αφού μας λένε ποιο είναι το λάθος.
Εδώ λοιπόν "το έβαλαν το σωστό", κάνοντας μία από τα ίδια με αυτά που αποκαλύπτουν.

Η πηγή τους που χαρακτηρίζουν ως "έγκυρη συνδρομητική ναυτιλιακή ιστοσελίδα" (παρατίθεται στο άρθρο), το Tradewinds, αναφέρει πως "πραγματοποιήθηκε έρευνα από το πλήρωμα" και "ο πλοίαρχος έλαβε οδηγίες να ενημερώσει αμέσως τις αρχές".
Μόνο που αυτές είναι απλώς οι δηλώσεις της Danaos Shipping του Γιάννη Κούστα στο Tradewinds, δηλαδή ότι πιο προκατειλημμένο υπέρ της εταιρείας!

Μάλιστα η ίδια η πηγή, αντιφατικά με τη δήλωση της εταιρείας, κάνει λόγο για έρευνα μετά από πληροφορία της αντίστοιχης Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (intelligence tip-off), πράγμα που τα Ελληνικά hoaxes μεταφράζουν με Ελληνικά Ογκουνσότο ως "Η έρευνα διεξαχθεί έπειτα απο σχετική πληροφορία".
Προφανώς και η αστυνομία δεν δίνει πληροφορίες ή διαταγή για έρευνα σε ιδιώτη και ειδικά στην ίδια την εταιρεία να ερευνήσει τον εαυτό της, πόσο μάλλον από πριν να φτάσει το καράβι στο λιμάνι για να έχουν χρόνο π.χ. να τα ξεφορτωθούν στη θάλασσα 😉

Χρησιμοποιήστε google translate (ιδανικά προς Αγγλικά) για να εξακριβώσετε.
Η αστυνομία λέει πως ξεκίνησε έρευνα μετά από πληροφορίες της αντίστοιχης Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών http://archive.is/RrDdT#selection-593.0-665.216

Περιφραστικά, ο τοπικός τύπος λέει πως ένας φύλακας στην αποβάθρα παρατήρησε πως ένας άνθρωπος κατέβηκε από τον Δημήτρη μέσα σε μια μικρή βάρκα για να ανεβάσει ή να κατεβάσει τα ναρκωτικά αλλά όταν ανακαλύφθηκε την έκανε με ελαφρά.
Ο φύλακας ειδοποίησε το τελωνείο και το τελωνείο τους εισαγγελείς.
Τα πακέτα ήταν καλά καμουφλαρισμένα σε ένα από τα εσωτερικά διαμερίσματα στο κέντρο του πλοίου. Βρήκαν επίσης μια ανεμόσκαλα στο πλάι του πλοίου, αυτή που χρησιμοποιήθηκε για να μετακινηθούν τα ναρκωτικά.   https://web.archive.org/web/20170919061137/http://larepublica.pe/sociedad/1098378-policia-encuentra-cuatro-maletas-con-121-kilos-de-cocaina-en-barco-ruso

Οι παραπάνω δύο πληροφορίες μας δείχνουν πως πηγές πέραν των κατά το δυνατόν περισσότερο προκατειλημμένων (δηλαδή αυτές που αναφέρουν τις δηλώσεις της εταιρείας Danaos Shipping του Γιάννη Κούστα) λένε πολύ, μα πολύ διαφορετικές ιστορίες
Τη μία από τις δύο μάλιστα, αυτή της αστυνομίας, την παραθέτει η ίδια η σελίδα, σχολιάζοντας πως "κάνει λόγο για τον εντοπισμό 121 πακέτων κοκαΐνης και $ 16,243, ύστερα από σχετική πληροφορία, πριν το πλοίο φτάσει στο λιμάνι", χωρίς να αναφέρει πως αυτή η πληροφορία δεν ήρθε από το πλήρωμα, σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται η εταιρεία Danaos Shipping του Γιάννη Κούστα!
Χόακας χοάκου μάτι βγάζει;

Ας δούμε μερικά ακόμη εναλλακτικά σενάρια που πέτυχα να γράφονται:

  • Τα ναρκωτικά τα έβαλε το Αόρατο Χέρι.
  • Άστεγη κοκαϊνη κρύωνε και τρύπωσε σε καράβι.
  • "Δεν είναι δικά μου κάποιος τα έβαλε στην τσάντα μου".
  • Ασυνόδευτα πράγματα πάνε και τρυπώνουν σε πλοία Ελλήνων εφοπλιστών.
  • Ηταν σπείρα απο δελφίνια.
  • Η κοκαΐνη διάφυγε από το Περού και θα ζητούσε άσυλο στην Ευρώπη.
  • Τελικά το δικαστήριο θα ρίξει ισόβια στα 121 κιλά κοκαΐνης που τρύπωσαν μόνα τους στο αμπάρι πλοίου τίμιου εφοπλιστή.
  • Τα Ελληνικά hoaxes προσπαθούν να αντιγράψουν Το Κουλούρι.

Είναι λοιπόν έλλειψη κριτικής σκέψης, είναι πολιτικό κίνητρο;
Ελάτε να παρακολουθήσουμε μαζί και το επόμενο επεισόδιο!

Τώρα αν είναι πολιτικό το κίνητρο των Ελληνικών Hoaxes δεν μπορεί να καταρριφθεί ούτε να επιβεβαιωθεί.Υπάρχουν όμως ενδείξεις:


1 σχόλιο:

  1. Ώς ποινικολόγος 37 χρόνια, το έχουμε πεί αυτό το παραμύθι, υπερασπιζόμενοι ναρκέμπορους, εκατοντάδες φορές αλλά δεν πιάνει. Στο Περού με λίγες χιλιάδες δολλάρια σου λένε και συγγνώμη για την αναστάτωση πού σας προκαλέσαμε. Στην Ιταλία, όπου σπούδασα, με περισσότερες χιλιάδες ευρώ, το παίρνει επάνω της η Μαφία και το εμπόρευμα μαζί. Αυτά προς γνώση

    ΑπάντησηΔιαγραφή