Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Η "θλιβερή πραγματικότητα" μια φωτογραφίας





  • Συνοψίζοντας,το περιστατικό έχει ως εξής:Μια κυρία που δεν είναι τυφλή πάει σε μια παραλία με εμφανέστατα σημάδια ρύπανσης και αποφασίζει όχι μόνο να μπει μέχρι την μέση στο νερό αλλά να ξαπλώσει και στην κατάμαυρη αμμουδιά.
  • Ένας ξένος επαγγελματίας φωτογράφος που βρίσκεται εκεί την αποθανατίζει για να αποτυπώσει την θλιβερή πραγματικότητα(όχι της ρύπανσης αλλά της ανθρώπινης βλακείας).




Ας δούμε τι είπε πρώτα ο Βέλγος επαγγελματίας φωτογράφος Max Gyselinck που έβγαλε την επίμαχη φωτογραφία και εργάζεται στην Ελλάδα για λογαριασμό ξένων εφημερίδων και περιοδικών και από το 2009  συνεργάζεται με το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας

«Για να σταματήσουν οι φήμες, τα ανόητα και κακόβουλα σχόλια: Η φωτογραφία που τράβηξα στις 20 Σεπτεμβρίου στην παραλία Εδέμ στο Παλαιό Φάληρο αποτυπώνει μια θλιβερή πραγματικότητα και τίποτα περισσότερο.

Ως φωτορεπόρτερ εργάζομαι με μια συγκεκριμένη ηθική, μια ηθική που δεν θα μου επέτρεπε ποτέ να παρέμβω ψηφιακά (προσθέτοντας/αφαιρώντας στοιχεία προκειμένου να παραποιήσω την αλήθεια) σε μια φωτογραφία που τράβηξα, εκτός από μικρές προσαρμογές στη φωτεινότητα ή το κοντράστ».

Μα λέει δηλαδή ότι ήθελε να αποτυπώσει την "θλιβερή πραγματικότητα".Προφανώς ως θλιβερή πραγματικότητα εννοεί την ρύπανση όμως στην φώτο αποτυπώνει την θλιβερή πραγματικότητα της ηλιθιότητας των Ελλήνων.

Ας δούμε τώρα τι μας λέει ο αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού Γιάννης Λειβαδάς:




Είμαστε ακριβώς στο σημείο της παραλίας που τραβήχτηκε η φωτογραφία με εμφανή τα σημάδια ρύπανσης στην αμμουδιά και μάλιστα όπως μας λέει ο Γιάννης "πριν δυο μέρες ήταν χάλια,κατάμαυρο ήταν όλο".Επίσης μας λέει ότι έπαιζε με την άμμο(την κατάμαυρη άμμο)

Συνοψίζοντας,το περιστατικό έχει ως εξής:Μια κυρία που δεν είναι τυφλή πάει σε μια παραλία με εμφανέστατα σημάδια ρύπανσης και αποφασίζει όχι μόνο να μπει μέχρι την μέση στο νερό αλλά να ξαπλώσει και στην κατάμαυρη αμμουδιά.Ένας ξένος επαγγελματίας φωτογράφος που βρίσκεται εκεί την αποθανατίζει για να αποτυπώσει την θλιβερή πραγματικότητα(όχι της μόλυνσης αλλά της ανθρώπινης βλακείας).

Ας παραλείψουμε την παρέμβαση στην φωτεινότητα και το κοντράστ της φωτογραφίας που ο ίδιος ομολογεί και πείτε μου εσείς αν η κυρία το έκανε επίτηδες ή είναι τόσο ηλίθια.


Σχετικά τουιτς:








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου