Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Ο φίλος μας ο Γκάμπριελ συμφωνούσε με τον Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ...πέσαμε από τα σύννεφα



Τουλάχιστον ο Σόιμπλε ποτέ δεν το έπαιξε φίλος μας αντίθετα με κάτι Γκάμπριελ,Μοσχοβισί και Σούλτς που από την μία μας χτυπούσαν φιλικά την πλάτη και από την άλλη δεν έκαναν τίποτα γιατί πολύ απλά συμφωνούσαν με τον Σόιμπλε.
Θα ήταν ευχής έργον να πασοκοποιηθούν και οι σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας στις προσεχείς εκλογές,όπως έγινε άλλωστε σε Ολλανδία και Γαλλία.Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι συγκυβερνούν με την Μέρκελ και τον Σόιμπλε

Αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ τα ελληνικά ΜΜΕ δεν ανέδειξαν την επιμονή του Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ με αποτέλεσμα οι Μένουμε Ευρώπη να έχουν ως σύνθημα το "Βάστα Σόιμπλε"....



Διαβάζουμε στο documentonews.gr

Τη δική του εκδοχή για το κρίσιμο Eurogroup του 2015 δίνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, περιγράφοντας πώς βίωσε ο ίδιος τα γεγονότα.

Εν είδει απολογισμού δύο μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, ο δημοσιογράφος της Bild τον ρωτά, ποια ήταν η πιο δραματική στιγμή τα τελευταία χρόνια που είναι υπ. Οικονομικών. «Πιθανότατα η διαμάχη για το ελληνικό πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2015, όταν η χώρα έπρεπε να κλείσει τις τράπεζες» απαντά ο Σόιμπλε.

«Εκείνη την αποφασιστική νύχτα τηλεφώνησα άπειρες φορές στην καγκελάριο.» «Επειδή θέλατε ένα Grexit;» τον ρωτά ο δημοσιογράφος.

«Σχεδόν όλοι οι υπουργοί Οικονομικών συμφωνούσαν ότι για την Ελλάδα θα ήταν καλύτερος ο δρόμος εκτός ευρωζώνης» απαντά. «Πριν φύγω για τις Βρυξέλλες συμφωνήσαμε και με τον κύριο Γκάμπριελ (σσ: τότε ήταν υπουργός Οικονομίας). Σε εσωτερικές συνομιλίες έλεγε ότι ο Σόιμπλε έχει δίκιο. Αργότερα προς τα έξω όμως υποστήριξε το αντίθετο. Η κυρία Μέρκελ στάθμισε τελικά το θέμα βάζοντας σε πρωταρχική θέση την συνολική ευρωπαϊκή της ευθύνη. Με αυτό το αποτέλεσμα μπορεί κανείς εκ των υστέρων να είναι ικανοποιημένος. Η Ελλάδα έχει κάνει πολλές μεταρρυθμίσεις και βρίσκεται σε καλό δρόμο» τονίζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

(Πηγή: Deutsche Welle)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου