Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Ακροδεξιό σχέδιο δολοφονίας αριστερών πολιτικών στην Γερμανία - τρίτη σύλληψη



Σας μοιάζει υπερβολικό?
Η ιστορία βρίθει από ανάλογα περιστατικά με πιο πρόσφατο την δολοφονία της Αγγλίδας βουλευτή των εργατικών,Τζο Κοξ
Οι δολοφονίες με σκοπό την τρομοκράτηση είναι πάγια τακτική της ακροδεξιάς....το πρωτότυπο στην υπόθεση είναι που τις δολοφονίες είχαν σχέδιο να τις χρεώσουν σε μετανάστες




Διαβάζουμε στο independent.co.uk
"Second German soldier arrested over 'false flag' plot to assassinate left-wing politicians in terror attack"


Διαβάζουμε στο lifo.gr

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν τρίτο άνδρα -τον δεύτερο στρατιώτη- στο πλαίσιο έρευνας για ακροδεξιά εξτρεμιστικά στοιχεία στον στρατό της χώρας.  

Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς θεωρείται ύποπτος για ανάμειξη στο σχέδιο ενός αξιωματικού του στρατού και ενός φοιτητή να διενεργήσουν επίθεση, ενδεχομένως εναντίον αριστερών πολιτικών που τάσσονται υπέρ της μετανάστευσης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.  

Στην ανακοίνωση του γραφείου της εισαγγελίας ο τρίτος ύποπτος στην υπόθεση που συγκλόνισε τη Γερμανία κατονομάζεται ως Μαξιμίλιαν Τ., ένας 27χρονος γερμανός πολίτης. «Για τον κατηγορούμενο υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι σχεδίαζε μια σκληρή πράξη βίας εναντίον του κράτους λόγω ακροδεξιάς πεποίθησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.    

Οι τρεις άνδρες σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επίθεση και να την κάνουν να μοιάζει σαν να ήταν ενέργεια ισλαμιστών μαχητών. Ο πρώην πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας βρίσκονταν στον κατάλογο των πιθανών στόχων που είχαν καταρτίσει οι ύποπτοι.   Σημειώνεται πως χθες διατάχθηκαν επίσης έρευνες σε όλους τους στρατώνες της Γερμανίας, ύστερα από τον εντοπισμό ναζιστικών συμβόλων σε δύο από αυτούς.


Διαβάζουμε στο crisismonitor.gr

Απρόσμενη έκταση παίρνει η υπόθεση των ακροδεξιών σταγονιδίων στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις καθώς σήμερα συνελήφθη ένας ακόμα στρατιώτης με την κατηγορίας της συνωμοσίας για πολιτικές δολοφονίες, για τις οποίες εν συνεχεία σχεδίαζαν να παγιδεύσουν μετανάστες.


Οι εξελίξεις έρχονται καθώς η χώρα οδεύει σε εκλογές και το ακροδεξιό κόμμα AfD είχε αρχίσει να ενδυναμώνεται, ενώ αντιστοίχως οι αρχές ερευνούν εδώ και καιρό βάσιμες υποψίες και σενάρια για προσπάθεια ξένων επεμβάσεων στις εκλογές. Αν και αρχικά οι έρευνες περιορίζονταν στα fake news και την προπαγάνδα στο internet νεότερες πληροφορίες οδήγησαν τις υπηρεσίες πληροφοριών στα ίχνη ακροδεξιάς οργάνωσης που έχει παρακλάδια στις ένοπλες δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης: Ναζιστικά σταγονίδια στον γερμανικό στρατό;

Απ την πρώτη σύλληψη 28χρονου υπολοχαγού προέκυψε η ύπαρξη κυκλώματος που δρα με σχέδιο και έχει στόχο την πρόκληση κοινωνικών αντιδράσεων κατά των μεταναστών και των προσφύγων στη χώρα. Όπως αποδείχθηκε, στην προανάκριση, ο κατηγορούμενος είχε εγγραφεί ως πρόσφυγας, είχε αποκτήσει στέγη και λάμβανε επίδομα, ενώ παράλληλα οργάνωνε επίθεση με υψηλό συμβολισμό την οποία θα χρέωνε στον “εικονικό” πρόσφυγα που ο ίδιος αναπαριστούσε με στόχο να προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ ο ίδιος θα διέφευγε με το κανονικό του προφίλ ως στρατιώτης και πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας.

Όπως αναφέρουν τα γερμανικά media οι αρχές συνέλαβαν έναν δεύτερο στρατιώτη, την Τρίτη για ισχυρισμούς ότι ήταν μέρος μιας ακροδεξιάς πλοκής για να δολοφονήσουν εξέχοντες πολιτικούς και να επιρρίψουν τις ευθύνες για την επίθεση εναντίον προσφύγων, σε μια υπόθεση που δημιούργησε ανησυχίες για τον εξτρεμισμό στο εσωτερικό του στρατού της χώρας.

Ο Μαξιμιλιάν Τ., 27 ετών, συνελήφθη στη νοτιοδυτική πόλη Κέχλ με την κατηγορία της προετοιμασίας μιας πράξης βίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελικής αρχής, κ. Frauke Koehler. Δικαστής διέταξε αργότερα, την κράτησή του, καθώς η έρευνα συνεχίζεται σε μια υπόθεση που οι αρχές χαρακτήρισαν “κάτι περισσότερο από περίεργη”.

Η κράτησή του στρατιώτη ακολουθεί τη σύλληψη τον περασμένο μήνα του 28χρονου υπολοχαγού Franco A., ενός στρατιώτη του Bundeswehr που υπηρετούσε με μια γαλλο-γερμανική ταξιαρχία στο Illkirch, στα σύνορα από το Kehl στη Γαλλία. Τα επώνυμα δεν δημοσιεύθηκαν σύμφωνα με τους νόμους περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. (The Associated Press)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου