Κυριακή 28 Μαΐου 2017

35χρονος ναζί σκότωσε δύο άντρες επειδή υπερασπίστηκαν τις μουσουλμάνες που έβρισε


Τυχαία είδα την είδηση που δεν πολυπαίζει στα ΜΜΕ και σκεφτόμουν ότι αν ο δράστης ήταν μουσουλμάνος εκτός του ότι θα έπαιζε περισσότερο ως είδηση θα εκλαμβάνονταν και ως τρομοκρατική ενέργεια.


  • Οπως αναφέρει ο Guardian, ο 35χρονος συνελήφθη και κρατείται, ενώ είχε συμμετάσχει σε πορεία ρατσιστών τον Απρίλιο και είχε θεαθεί να χαιρετά ναζιστικά.




Το διάβασα στο dailythess.gr

Ενας 35χρονος στο Πόρτλαντ του Ορεγκον των ΗΠΑ μαχαίρωσε χτες θανάσιμα δύο άντρες και τραυμάτισε έναν τρίτο επειδή υπερασπίστηκαν δυο μουσουλμάνες στις οποίες επιτέθηκε φραστικά μέσα σε τρένο. Ο Τζέρεμι Τζόζεφ Κρίστιαν άρχισε να φωνάζει ρατσιστικά συνθήματα στις δυο γυναίκες, η μία από τις οποίες φορούσε χιτζάμπ, και όταν οι τρεις άντρες έσπευσαν να τις υπερασπιστούν εκείνος τους μαχαίρωσε. Το τρίτο θύμα της επίθεσης έχει ευτυχώς διαφύγει τον κίνδυνο.

Οπως αναφέρει ο Guardian, ο 35χρονος συνελήφθη και κρατείται, ενώ είχε συμμετάσχει σε πορεία ρατσιστών τον Απρίλιο και είχε θεαθεί να χαιρετά ναζιστικά.


Σημειώνεται ότι η επίθεση έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, ώρες πριν αρχίσει το Ραμαζάνι, η μεγάλη θρησκευτική γιορτή των μουσουλμάνων. Το Συμβούλιο για τις Αμερικανο-Ισλαμικές Σχέσεις καταγγέλλει, με αφορμή το περιστατικό, ότι οι επιθέσεις σε βάρος μουσουλμάνων έχουν αυξηθεί κατά 50% το 2016 σε σχέση με το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου