Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Χρηματιστής ο βομβιστής της Ντόρτομουντ, είχε σορτάρει τη μετοχή


Το ότι ο χρηματιστής είναι ένα είδος τρομοκράτη το ξέραμε αλλά ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τέτοια πρακτική .Αυτό θα πρέπει να μας βάζει σε σκέψη αν αυτή η πρακτική έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και από οργανωμένους χρηματιστές.



Από crisismonitor.gr

Τεράστια ανατροπή στις έρευνες για τα κίνητρα του δράστη της βομβιστικής επίθεσης σε βάρος της Μποσούρια Ντόρτμουντ, καθώς οι αρχές εντόπισαν χρηματικά κίνητρα και όχι ισλαμιστικά, όπως αποδεικνύεται από το κατηγορητήριο που απαγγέλθηκε στον συλληφθέντα.

Σύμφωνα με το BBC ο κατηγορούμενος ως δράστης είναι trader ο οποίος είχε πουλήσει ανοιχτά (short selling) μετοχές της Μπορούσια Ντόρτμουντ και στόχευε να βγάλει λεφτά από την πτώση της μετοχής που προέβλεπε ο ίδιος, μετά την επίθεση εις βάρος της και την ήττα στον αγώνα.
Η μετοχή της Μπορούσια Ντόρτμουντ έπεσε τελικά από τα €5.738 στα €5.421 μετά την επίθεση, ανέκαμψε ελαφρώς και υποχώρησε εκ νέου μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από το Champions League.

Σύμφωνα με την αστυνομία για την βομβιστική ενέργεια κατηγορείται ο 28χρονος Sergej W, με διπλή γερμανική και ρωσική υπηκοότητα, ο οποίος διέμενε στο ξενοδοχείο της ομάδας, ενώ παρακολουθούσε από το παράθυρο του ξενοδοχείου την έκρηξη και τις εξελίξεις.

Αν και αρχικά βρέθηκαν προκηρύξεις που οδηγούσαν έρευνες και media στην πεποίθηση ότι πρόκειται για επίθεση φανατικών ισλαμιστών, οι αρχές διατηρούσαν επιφυλάξεις, αν και αρχικά είχαν συλλάβει έναν υπό παρακολούθηση στρατολόγο του Ισλαμικού Κράτους, υπό το βάρος πολιτικών πιέσεων για άμεσα αποτελέσματα, τελικά αποδείχθηκε ότι ο συγκεκριμένος ύποπτος δεν είχε σχέση με το συμβάν.

Παράλληλα οι αρχές ασφαλείας και οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν είχαν στοιχεία που να καταδεικνύουν τη δράση ισλαμιστών ή ακόμα και επικοινωνίες για τον σχεδιασμό μιας τέτοιας υπόθεσης και άρχισαν να αναζητούν στοιχεία έξω από αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου