Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Χρυσαύγουλος Παπάς του Ιερώνυμου αναθεματίζει τους εχθρούς της Χρυσής Αυγής (βίντεο)



«Ανάθεμα σε όσους εντός και εκτός της πατρίδας μας, πολιτικούς, δημοσιογράφους και άλλους, καλλιεργούν μίσος ενάντια σε όσους υπερασπίζονται τα ιερά και όσια της φυλής μας» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ είπε ότι οι δράστες της δολοφονίας των Φουντούλη – Καπελώνη  είναι «άνανδροι φονιάδες της πατρίδας μας».




Από το tvxs.gr

Το βίντεο από το τρισάγιο που τελέστηκε για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία των χρυσαυγιτών Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη στο Νέο Ηράκλειο κάνει το γύρο του διαδικτύου. Και ο λόγος; Ο παραληρηματικός λόγος που βγάζει ο ιερέας που τελεί τη δέηση… υπέρ της Χρυσής Αυγής, επαινώντας το «θεάρεστο» έργο της.


Παρουσία του αρχηγού της νεοναζιστικής οργάνωσης, Νίκου Μιχαλολιάκου, ο ιερέας ξεκαθαρίζει εξαρχής ότι η ευθύνη της δήλωσης είναι αποκλειστικά δική του.

Δείτε το βίντεο με τα επίμαχα αποσπάσματα στο 1:58 και το 2:36



Ο ιερέας τα «ψέλνει» σε πολιτικούς και δημοσιογράφους κυριολεκτικά, «καθαγιάζοντας» τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή.

Υπό μορφή ψαλμωδίας αναθεματίζει όσους εντός κι εκτός της πατρίδας μας πολιτικούς, δημοσιογράφους και λοιπούς που όπως λέει «καλλιεργούν μίσος ενάντια σε όσους υπερασπίζονται τα ιερά και τα όσια της φυλής μας», υπονοώντας βέβαια τους χρυσαυγίτες, που τον καταχειροκροτούν.

Στη συνέχεια δέεται υπέρ αναπαύσεως των δυο χρυσαυγιτών, που όπως λέει δολοφονήθηκαν από άνανδρους φονιάδες της πατρίδας μας. Τους μνημονεύει δε μαζί με πάντες «τους υπέρ της πίστεως και των ιδανικών της πατρίδος πεσόντων».

Στην επίκληση του ζητάει επίσης από τον Θεό να ελεήσει, να σώσει και να διαφυλάξει εν υγεία και να δώσει δύναμη σε όσους υπερασπίζονται την πατρίδα.

Μάλιστα ο ιερέας στη δέηση κάνει ιδιαίτερη μνεία στον αρχηγό Χρυσής Αυγής και τους συνεργάτες του και στη συνέχεια έυχεται «όπως Κύριος ο Θεός συνεργήσαι και κατευοδώσει τον θεάρεστον αγώναν τους που δίνουν υπέρ της πίστεως και της πατρίδας».

Στο τέλος της δέησης ο ιερέας, αφού χαιρετάει τους παρευρισκόμενους, έυχεται δύναμη και καλό αγώνα στους χρυσαυγίτες.

Το βίντεο από το τρισάγιο της Τρίτης που τέλεσε η Χρυσή Αυγή στη μνήμη των δύο δολοφονημένων χρυσαυγιτών, Φουντούλη και Καπελώνη στο Νέο Ηράκλειο, αναρτήθηκε στο κανάλι της οργάνωσης στο YouTube.

Και αυτό έρχεται στη δημοσιότητα δύο μέρες μόλις μετά από τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον ΣΚΑΙ, κατά την οποία υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν ακραία στοιχεία και Ταλιμπάν στους κόλπους της Εκκλησίας.

Μάλλον δεν του έδειξε κάποιος το βίντεο…

Σημειώνεται ότι στην ίδια συνέντευξη ο ίδιος είχε σπεύσει να καλύψει τις ακραίες δηλώσεις που έχει κάνει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου