Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Αποκομμένοι από την κοινωνία τα κυβερνητικά στελέχη, το μόνο που σκέφτηκαν είναι «πώς θα στριμώξουμε τη ΝΔ σε θεσμικό επίπεδο;



  • Αποκομμένοι από την κοινωνία τα κυβερνητικά στελέχη, το μόνο που σκέφτηκαν είναι «πώς θα στριμώξουμε τη ΝΔ σε θεσμικό επίπεδο;». Το χειρότερο: αδιαφόρησαν πλήρως αν η επιλογή τους δημιουργεί πρόβλημα στα μέλη και τα στελέχη τους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ζύμωσης





Με την επιλογή Πολύδωρα η κυβέρνηση δεν κατάφερε κανένα ρήγμα στο αντίπαλο στρατόπεδο αν και αυτή ήταν η πρόθεσή της αφού ο Κυριάκος όπως όλα δείχνουν δεν θα συννενούσε σε κανένα πρόσωπο.Εκ του αποτελέσματος αυτή η τακτική όχι μόνο απέτυχε αλλά προκαλεσε και ρήγμα στο δικό της στρατόπεδο.Το μόνο αποτέλεσμα που έφερε ήταν να αντιστραφεί η συμπάθεια για την κυβέρνηση που είχε προκαλέσει η απόφαση του ΣτΕ

Αν η κυβέρνηση ήθελε  να εκθέσει τον Κυριάκο στα μάτια του κόσμου θα μπορούσε πολύ απλά να προτείνει ένα πρόσωπο γενικής αποδοχής.Το πρόσωπο γενικής αποδοχής θα εξέθετε όχι μόνο την ΝΔ αλλά και τα υπόλλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης αν έλεγαν όχι ενώ τώρα τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το Ποτάμι αλλά και το ΚΚΕ λένε ένα εύκολο όχι στην επιλογή Πολύδωρα(ουσιαστικά τους έβγαλε από την δύσκολη θέση).
Αν πάλι ήθελε μόνο να προκαλέσει ρήγμα στη ΝΔ ο Πολύδωρας απότι φαίνεται δεν τα κατάφερε.

Αν ακόμη και σήμερα η ΝΔ αδυνατεί να εξηγείσει γιατί δεν συνναινεί στην συγκρότηση του ΕΣΡ φανταστείτε την αμηχανία της αν το πρόσωπο που θα πρότεινε η κυβέρνηση ήταν ένα άλλο.

Οι επικοινωνιολόγοι της κυβέρνησης έχουν αποτύχει στις επιλογές τους και αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει όσο υπάρχει ακόμη περιθώριο.
Αλλάξτε στρατηγική!

Μερικές σκέψεις από διαδικτυακούς φίλους:

Agelos Kalodoukas

Το φάντασμα του Λεωνίδα Κύρκου
Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση όσον αφορά τη συγκρότηση του ΕΣΡ με την οποία καταγγέλλει τη ΝΔ για έλλειψη διάθεσης συναίνεσης υπενθυμίζοντάς της «τη συνταγματική υποχρέωση να προσέλθει στη διάσκεψη των προέδρων της βουλής και να συμβάλλει στη συγκρότηση του ΕΣΡ». Ταυτόχρονα, υπερασπίζεται την επιλογή Βύρωνα Πολύδωρα:
«Προέρχεται από τη δεξιά παράταξη. Δεν είναι πολιτικός φίλος του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτόν, ακριβώς, το λόγο η πρόταση για να αναλάβει την προεδρία του ΕΣΡ δεν είναι μια πρόταση παραταξιακής λογικής. Είναι μια πρόταση στο πλαίσιο της αναζήτησης συναινέσεων».

Και τα δυο είναι πολύ ενδεικτικά της κατάστασης του κυβερνώντος κόμματος:
Ι. Η ΝΔ δεν έχει ανάγκη να συναινέσει στο οτιδήποτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο, στο ρόλο της «ακραίας αντιπολίτευσης» μόνο να κερδίσει έχει. It's the economy, stupid. Όσο η κυβέρνηση εφαρμόζει μνημόνια, τόσο θα φθείρεται και θα αποστερείται κοινωνικών στηριγμάτων. Το παιχνίδι της μη-συναίνεσης το έχει παίξει στο παρελθόν και ο ΣΥΡΙΖΑ και κέρδισε. Δεν συναίνεσε στο οτιδήποτε με τον Σαμαρά (με αποκορύφωμα, στις προτάσεις Σαμαρά για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας).
Η κυβέρνηση μέρα με τη μέρα φθείρεται χωρίς περίπτωση ανάκαμψης (ξανά, It's the economy, stupid) ενώ η ΝΔ ενισχύεται μέσω της μη-συναίνεσης. Τα πράγματα είναι απλά. Οι ελιγμοί του ΣΥΡΙΖΑ για συναίνεση θυμίζουν τις αντίστοιχες τακτικές Σαμαρά όταν κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «ακραίο κόμμα» -η ιστορία επαναλαμβάνεται και ως τραγωδία και ως φάρσα.
ΙΙ. Πιο αποκαλυπτικό της κατάστασης της κυβέρνησης και του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιμονή στην υπεράσπιση της επιλογής Πολύδωρα.

Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αυθεντικός κληρονόμος του χώρου του ευρωκομουνισμού, του Λεωνίδα Κύρκου και του ΚΚΕ εσωτερικού. Δηλαδή στελεχών και «κομμάτων» με ελάχιστη έως ανύπαρκτη κοινωνική επιρροή, αλλά με βαθιά πίστη στις «θεσμικές πρωτοβουλίες». Την «κοινωνική αλλαγή» (;) μέσω θεσμικών παρεμβάσεων στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ κινείται ακριβώς με αυτή τη λογική. Όπως οι παλιοί εκπρόσωποι του ευρωκομουνιστικού χώρου, το ίδιο δειλά και «θεσμικά προσεκτικά» (βιβλία θρησκευτικών, χωρισμός εκκλησίας-κράτους, κ.λπ.). Ακόμα χειρότερα, οι όποιες «θεσμικές παρεμβάσεις» γίνονται σε συνθήκες εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών.
Επομένως, το μόνο που απομένει για την κυβέρνηση είναι τρίπλες στο «θεσμικό επίπεδο». Τρίπλες που καταλήγουν αναπόφευκτα να τριπλάρουν τον ίδιο τους τον εαυτό.
Αποκομμένοι από την κοινωνία τα κυβερνητικά στελέχη, το μόνο που σκέφτηκαν είναι «πώς θα στριμώξουμε τη ΝΔ σε θεσμικό επίπεδο;». Το χειρότερο: αδιαφόρησαν πλήρως αν η επιλογή τους δημιουργεί πρόβλημα στα μέλη και τα στελέχη τους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ζύμωσης. Τα μέλη και τα στελέχη μπορεί να τραβούν τα μαλλιά τους (μια βόλτα στα social media είναι αρκετή για την αντίδραση των μελών και στελεχών). Αλλά, η ηγεσία γνωρίζει «πόσο επιτυχημένη και έξυπνη» ήταν η «θεσμική παρέμβαση».
Συμπέρασμα:
Δεν υπάρχει [κοινωνικός] χώρος και [πολιτικός] χρόνος για την κυβέρνηση για αυτοκριτική και αλλαγή πορείας. Η ανακοίνωση-επιβεβαίωση της επιλογής Πολύδωρα από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκαλυπτική του μέλλοντος. Η επόμενη «θεσμική παρέμβαση» της κυβέρνησης θα είναι πολύ χειρότερη της επιλογής Πολύδωρα. Και η μεθεπόμενη χείριστη. Και αυτό μέχρι την τελική πτώση.
Το φάντασμα του Λεωνίδα Κύρκου προειδοποιεί:
Ω γλυκύ μου ΕΑΡ…

ιωαννης σπυροπουλος

"Το μόνο κόμμα που δεν φοβήθηκε ποτέ την διαφορετική άποψη και στήριξε τον θεμέλιο λίθο του πάνω στην ελεύθερη σκέψη και τον σεβασμό στην πολυφωνία , είναι ο Συριζα....και πάνω σε αυτήν την δημοκρατική αντίληψη οικοδομήθηκε το κόμμα της αριστεράς, που κέρδισε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και σήμερα κυβερνά...δεν θα γίνουμε ξαφνικά κόμμα με στοιχισμένα στρατιωτάκια ,σαν τα αποτυχημένα αστικά κόμματα της διαπλοκής,όπου έχουν από κάτω μόνο χειροκροτητάς και πελάτες...οχι βέβαια!!...όλες οι αποφάσεις του κόμματός είναι ανοιχτές στην καλόπιστη κριτική και βελτιώνονται από τα εκλεγμένα όργανα του Συριζα...τι θα πει ''σεβαστείτε την επιλογή Πολυδωρα''...''αξιόλογος Πολυδωρας''και οτι του φτάνει του καθενός ...πολύ καλά γνωρίζουμε τον Πολυδωρα..πολύ καλά του τα χώνουμε για το παρελθόν του,δεν θα του δώσουμε πιστοποιητικό αριστεροσύνης κιόλας!!!έλεος δηλαδή!!...το μόνο που κρατάμε είναι οτι χρησίμευσε στην αποδόμηση και το ξεμπρόστιασμα της ΝΔ..."
δεν θα τον κάνουμε και ήρωα....

Μιχάλης Καστρινάκης

"Δεν συμφωνώ. Θα συμφωνούσα αν η ΚΕ ή έστω η ΠΓ είχαν προτείνει ακόμα και κάποιο σοβαρό Καραμανλικό. Ο Πολύδωρας είναι το πιο ακραίο, καλτ και ακροδεξιάς κατεύθυνσης στοιχείο της Καραμανλικής πτέρυγας. Δεν πιστεύω ότι οι Καραμανλικοί μπορούν να κάνουν σοβαρή μανούρα στην ΝΔ επειδή απορρίφθηκε ο Βύρων. Αυτή η πρόταση ακούγεται σαν πλάκα στον κόσμο μας. Κρίμα, γιατί μετά την απόφαση του ΣτΕ το κλίμα είχε αλλάξει. Το να συγκρίνουμε τον Παυλόπουλο με τον Πολύδωρα είναι σαν να εξομοιώνουμε τον Δραγασάκη με τον Μιχελογιαννάκη."
Όντως το κλίμα είχε αλλάξει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του ΣτΕ και τώρα τους ξανααπογοήτευσαμε

2 σχόλια:

  1. Πάρτε το δάνειό σας με ασφάλεια

    Γεια σας, είμαι Ειδικός Αντιπρόσωπος της UNICEF και έδωσα το
    τρέχουσα οικονομική κρίση και ειλικρινά, θα ήθελα να βοηθήσω
    ειλικρινά όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που έχουν ανάγκη
    χρήματα, οπότε αποφάσισα να δίνω δάνεια σε κανέναν
    ενδιαφέρονται. Έχετε οικονομικές δυσκολίες. Σας θέλω
    ενημερώστε μου ότι είμαι ένα χρηματοοικονομικό πρόσωπο που χορηγεί δάνεια
    καθένας με καλό χαρακτήρα, ειλικρινής, που μπορεί να με αποπληρώσει
    προθεσμίες που συμφωνήθηκαν με κατ 'αποκοπή ποσοστό 2%.
    Για το λόγο αυτό, τα δάνειά μου κυμαίνονται από 1500 έως 5.000.000 ευρώ.

    Έτσι, ο καθένας που έχει ανάγκη από χρήματα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου
    διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: joinisseaurelie1989@gmail.com για περισσότερες πληροφορίες.

    Σας ευχαριστώ για την κατανόησή σας και την όμορφη μέρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρτε το δάνειό σας με ασφάλεια

    Γεια σας, είμαι Ειδικός Αντιπρόσωπος της UNICEF και έδωσα το
    τρέχουσα οικονομική κρίση και ειλικρινά, θα ήθελα να βοηθήσω
    ειλικρινά όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που έχουν ανάγκη
    χρήματα, οπότε αποφάσισα να δίνω δάνεια σε κανέναν
    ενδιαφέρονται. Έχετε οικονομικές δυσκολίες. Σας θέλω
    ενημερώστε μου ότι είμαι ένα χρηματοοικονομικό πρόσωπο που χορηγεί δάνεια
    καθένας με καλό χαρακτήρα, ειλικρινής, που μπορεί να με αποπληρώσει
    προθεσμίες που συμφωνήθηκαν με κατ 'αποκοπή ποσοστό 2%.
    Για το λόγο αυτό, τα δάνειά μου κυμαίνονται από 1500 έως 5.000.000 ευρώ.

    Έτσι, ο καθένας που έχει ανάγκη από χρήματα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου
    διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: joinisseaurelie1989@gmail.com για περισσότερες πληροφορίες.

    Σας ευχαριστώ για την κατανόησή σας και την όμορφη μέρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή