Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Τι δεν ήθελε η εκκλησία να δούμε και λογόκρινε το ντοκιμαντέρ του Κ.Γαβρά για την ιστορία της Ακρόπολης; (βίντεο)



Το ντοκιμαντέρ που έφτιαξε πριν μερικά χρόνια ο Κώστα Γαβράς για τον Παρθενώνα, είχε περάσει και κάποιες περιπέτειες.

Αιτία κάποιες ιστορικά επιβεβαιωμένες σκηνές που έδειχναν καλόγερους να προβαίνουν σε καταστροφές των γυμνών γλυπτών του Παρθενώνα, κάτι που είχε οδηγήσει και σε αντιδικία της εκκλησίας με τον σκηνοθέτη. Η εκκλησία απαιτούσε από τον δημιουργό να αφαιρέσει τις επίμαχες σκηνές.



Η εκκλησία ποτέ δεν μετάνοιωσε για τις καταστροφές και τις σφαγές που προκάλεσε όχι μόνο στον Παρθενώνα αλλά σε οτιδήποτε θεωρεί ξένο προς την θρησκεία.Ακόμη και σήμερα η εκκλησία αποτελεί ότι πιο εχθρικό για τον πολιτισμό...καμία διαφορά με τους τζιχαντιστές.

Ο διαχωρισμός κράτους εκκλησίας έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια για να ανασάνει επιτέλους η Ελλάδα.


10 σχόλια:

  1. Οι εκκλησίες παντού και πάντα ήταν κράτος εν κράτει, και θέλουν να παραμείνουν, αλά οι άνθρωποι σιγά-σιγά ξυπνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα απλό καλόγουστο κτίριο, φτιαγμένο από τους δούλους του Λαυρίου δεν αποτελεί πολιτισμό, γιατί η ψυχή του πολιτισμού είναι ο πολιτισμός της ψυχής. Μέσα από τα αίματα των εκατομμυρίων δολοφονηθέντων χριστιανών μαρτύρων των 3 πρώτων χριστιανικών αιώνων, ο πολιτισμός της ψυχής έδωσε παγκόσμιο υπόδειγμα Αγάπης και Ειρήνης. Οι φανερές παραχαράξεις των μετέπειτα αιώνων, δεν μπορούν να αλλοιώσουν την αναστάσιμη διδασκαλία, που ευχόμαστε, όλος ο κόσμος να γνωρίσει αφού είναι μήνυμα λύτρωσης και ελευθερίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραιο σχολιο πρεπει να κανεις 15 φορες την ημερα τον σταυρο σου και να μην δινεις του αγγελου σου νερο

      Διαγραφή
    2. Πολιτισμός είναι ένα σύνολο πραγμάτων που περιλαμβάνει και τα έργα τέχνης ! Η αναφορά σου όμως στην δουλεία είναι αξιοπρόσεκτη γιατί η χριστιανική θρησκεία είναι ασύμβατη με την δουλεία !! Για ρώτησε όμως να μάθεις ότι στο χριστιανικό Βυζάντιο ο θεσμός της δουλείας υπήρχε με την ανοχή της Εκκλησίας σε όλη την διάρκεια της αυτοκρατορίας . Το γεγονός ότι συμμετοχή δε των δούλων στο κτίσιμο της Αγ. Σοφίας ήταν πολύ σημαντική δεν κάνει κατώτερο το κτίριο ή τον πολιτισμό που αντιπροσωπεύει. Ευτυχώς για τον αρχαίο πολιτισμό υπήρχαν κάποιοι μορφωμένοι κληρικοί που έσωσαν ότι μπορούσαν από μνημεία και χειρόγραφα βλέποντας ότι ο Ελληνικός πολιτισμός δεν ήταν ποτέ εχθρός της Χριστιανοσύνης.

      Διαγραφή
    3. Ωστόσο τόσο η παλαιότερη όσο και η πιο σύγχρονη εκκλησία διατήρησε στο Αγ. Όρος τόσο μελέτες των μεγάλων μας αρχαίων φιλοσόφων, όσο και διακοσμητικές προτομές, αλλά και τους μετέφερε σε αγιογραφίες καθώς τους αναγνώρισε για τη μεγάλη τους προσφορά.Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα λοιπόν!

      Διαγραφή
    4. ...ο τύπος πρέπει να μας κάνει πλάκα...

      ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ, ΕΔΩ: http://www.gutenberg.org/files/42516/42516-h/42516-h.htm

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχει ο τύπος πρέπει να μας κάνει πλάκα. Το σπουδαιότερο αρχιτεκτόνημα στον κόσμο, ο κολοσσός του πολιτισμού μας, το προϊόν της βαριάς μας βιομηχανίας να αποκαλείται απο έναν ανιστόρητο "καλόγουστο κτίριο φτιαγμένο απο δούλους", όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά μόνο και μόνο επειδή έχει μια ιστορία με κάποια άλλη θρησκεία απο τη δίκη μας, δηλαδή αυτή τον προγόνων μας!!! Γιατί σου την έδωσε ο θεός την κρίση;;... που θα έλεγες και εσύ !!;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φανατισμενα ανθρωπαρια φιλε μου....μονο μεσα στην"αγελη" αποκτουν προσωπικοτητα....και να σκευτης πως εχουν και δικαιωμα ψηφου...και το θρασος ν'αποκαλουνται Ελληνες!
      Υ.Γ ανατριχιαστικη η αναγνωση του ποιηματος του Βυρωνα.....το"κατηγορω" του καταδιωξε τον ληστοσυμμοριτη Ελγιν[μια ματια στο"πως" απεκτησε την περιτρανη και "ελειπη" αδεια απ τον Σουλτανο εξηγει το προσονημιο]εξοστρακιζωντας τον απ τους"αριστοκρατικους κυκλους" της εποχης ως τον θανατο του...οχι μονο ποτε δεν κατωρθωσε να"στολισει" το πατρικο του καστρο....μα πεθανε πενης..τ'ονομα διασυρθηκε οι τιτλοι χαθηκαν..τους καταπιε η Ιστορια....."Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ"

      Διαγραφή
  5. Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problem regarding Loan is solve between a short period of time with a low interest rate of 2% and duration more than 20 years what are you waiting for apply now and solve your problem or start a business with Loan paying of various bills You have come to the right place just
    contact us abdullahibrahimlender@gmail.com
    whatspp Number +918929490461
    Mr Abdullah Ibrahim

    ΑπάντησηΔιαγραφή