Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Εκείνες τις ημέρες λέγαμε: ''το αίμα του Φύσσα να γίνει ποταμός για να πνίξει τον φασισμό και τους γεννήτορες του''.



  • Η κοινωνική βάση της ακροδεξιάς-πάνω από 12%- είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο επικίνδυνοι από τους επαγγελματίες ναζί, καθώς εύκολα και σχεδόν εξωραϊσμένα πλασάρονται σαν αγανακτισμένοι νοικοκυραίοι.





Η πραγματική ΧΑ είναι η ΝΔ που από την εποχή του Σαμαρά έχει φτιάξει τα τάγματα εφόδου της στο πρόσωπο της ΧΑ για να μην φαίνεται ότι είναι η ίδια.
Τα στελέχη της ΝΔ οργανώνουν την ΧΑ,όσοι ζούνε σε μικρές πόλεις το βλέπουν στην πράξη
Η ΧΑ είναι το δημιούργημα του Σαμαρά και παραμένει

Διαβάστε:Ο Κυριάκος επαναπατρίζει τους ψήφους της ΧΑ στο Πέραμα (βίντεο)



και οι παραπάνω δεν είναι εξαιρέσεις...να μην αρχίζω να αναφέρομαι σε Σκαλούμπακες (Ο χουντικός γιος του βασανιστή Σκαλούμπακα είναι φίλος του Άδωνη και περήφανος νεοδημοκράτης) και σε Σιδερόπουλους που οργάνωσαν τους αγρότες



κείμενο του Ανδρέα Μπεντεβή

Τρία χρόνια από την εφιαλτική βραδιά όπου τα χρυσαυγίτικα αποβράσματα δολοφόνησαν το παλικάρι από την Αμφιάλη, τον Παύλο Φύσσα.
Ο Παύλος Φύσσας δεν ήθελε, ούτε και επεδίωξε εκείνη την ώρα να γίνει ήρωας. Αλλά έγινε ήρωας του αντιφασισμού, ακριβώς επειδή οριοθέτησε με την πράξη του να μην δειλιάσει απέναντι στις φασιστικές ορδές, να μην παραχωρήσει σε αυτές μια σπιθαμή γης, να υπερασπίσει την παρέα του.

Εκείνες τις ημέρες λέγαμε: ''το αίμα του Φύσσα να γίνει ποταμός για να πνίξει τον φασισμό και τους γεννήτορες του''. Τρία χρόνια μετά, μπορεί οι φασιστικές ορδές να έχουνε λουφάξει σχετικά, μπορεί εξ αιτίας της θυσίας του παλικαριού της Αμφιάλης να μην πήραν την ηγεμονία στις γειτονιές καθώς το λογαριάζανε, εντούτοις επιδιώκουν να κεφαλαιοποιήσουν τον κοινωνικό εκφασισμό, τόσο έντονο σε ένα κομμάτι της κοινωνίας, για να αναβαθμιστούν σε εξουσιαστικό πόλο.
Οι υπόδικοι για σύσταση και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης χρυσαυγίτες κουνάνε το δάχτυλο κιόλας, παρέχουν ανοιχτή κάλυψη σε φαινόμενα ακραίας και βίαιης ξενοφοβίας σε ακροδεξιούς και άκρως επικίνδυνους πυρήνες που δρουν ανά περιοχές. Ακριβώς όπως πέρυσι τέτοιες μέρες, λίγο πριν από τις εκλογές, ο Μιχαλολιάκος σε μία σημαντική του δήλωση στο ραδιόφωνο ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία. Αφενός για να μπετονάρει την βάση του, αλλά και να δείξει προς την άρχουσα τάξη ότι μπορεί να κάνει την βρώμικη δουλειά.

Η κοινωνική βάση της ακροδεξιάς-πάνω από 12%- είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο επικίνδυνοι από τους επαγγελματίες ναζί, καθώς εύκολα και σχεδόν εξωραϊσμένα πλασάρονται σαν αγανακτισμένοι νοικοκυραίοι.

Η ανάσχεση του φασισμού στην βάση της κοινωνίας, αυτή η ολόπλευρη και σύνθετη διαδικασία που αναφέρεται στο σύνολο της κοινωνικής αναπαραγωγής είναι ένα πράγμα, και άλλο πράγμα η καταδίκη των φονιάδων του Φύσσα, του Λουκμάν, των Αιγυπτίων ψαράδων και τόσων και τόσων ακόμα ανώνυμων θυμάτων. Εφάπτονται, ωστόσο, επειδή η καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης θα αποτελέσει μια αυτονόητη και κορυφαία ένδειξη μη ανοχής, σε συλλογικό επίπεδο.

Η δολοφονία του Φύσσα αποτελεί την πολιτική δολοφονία της εποχής. Την καταγράφει, και καταγράφεται μέσα σ'αυτή. Η δολοφονία Λαμπράκη έθεσε το ίδιο το πολιτειακό ζήτημα στην βάση του, έγινε ένα ανεπανάληπτο ποτάμι νεολαίας, μία νέα μαζική Αριστερά, που οδήγησε το σύστημα στην λύση της χούντας-άρα και στην απογύμνωση του-για να το ανακόψει.
Η δολοφονία Τεμπονέρα οδήγησε στην ακύρωση της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, και-το κυριότερο-στην καθυστέρηση της νεοφιλελεύθερης επέλασης, στην πτώση της λαομίσιτης κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Την δολοφονία Φύσσα δεν την εμπνεύστηκαν ούτε οι πραιτωριανοί κύκλοι της μοναρχίας, ούτε στελέχη μιας κυβέρνησης. Την καθοδήγησε η ανοχή στο φασιστικό ρεύμα που έτεινε να γίνει ηγεμονικό τότε, και την διεκπεραίωσε το χέρι ενός αποβράσματος.

Πέρα από την οργή, τα αφιερώματα, τα τραγούδια και τις πορείες μνήμης, η κορυφαία υποχρέωση όλων μας είναι η στήριξη της δικαστικής μάχης να καταδικαστούν και να φυλακιστούν οι ηγέτες και τα τσιράκια αυτής της συμμορίας. Δυστυχώς η γραμμή της χρυσής αυγής να απαξιώσει την διαδικασία φαίνεται να επικρατεί μέχρι τώρα. Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα και των υπόλοιπων θυμάτων, δίνει την μάχη σχεδόν μόνη της.
Αυτή που θα έπρεπε να είναι μία κεντρική πολιτική μάχη βρίσκεται στο περιθώριο-μέχρις ώρας τουλάχιστον. Αλλά η θυσία του Φύσσα θα δικαιωθεί μονάχα εάν μετατραπεί σε πολιτική νίκη. Και για να έρθει η νίκη πρέπει η δολοφονία να αναδειχθεί με τον χαρακτήρα που έχει-δεν είναι τυχαίο που στην κρίσιμη για αυτόν τον σκοπό πρώτη εβδομάδα η χρυσή αυγή έκανε τα πάντα για να περάσει η άποψη ότι επρόκειτο για κάτι άλλο, για μία διαμάχη για το ποδόσφαιρο, ή ότι ο φονιάς δεν είχε σχέση μαζί της.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να μην καταδικαστεί η συμμορία. Ειδάλλως η δίκη της θα φανεί εξαιρετικά χρήσιμη στην προσπάθεια της να αναβαθμιστεί και σε ουσιαστικό εξουσιαστικό σχήμα.

Andreas Mp
Αν λάβουμε υπόψιν τα σοβαρά φαινόμενα οργανωμένης και βίαιης συσπείρωσης μερίδας ελληνόψυχων-σκατόψυχων συμπολιτών μας, τότε επιβεβαιώνεται αυτό που πίστευα από την αρχή της εμφάνισης της χρυσής αυγής στο προσκήνιο: Ότι ένα 10% που αποτελεί την βάση της ακροδεξιάς στην Ελλάδα είναι στην ουσία του πολύ πιο προωθημένο από την ίδια την νεοναζιστική οργάνωση. Και πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα. Καθώς μπορεί και να φιλοξενηθεί άνετα στο σαλόνι των καθεστωτικών ΜΜΕ. Δεν θέλω ούτε να φαντάζομαι ποια κοινωνικά αντανακλαστικά θα επικρατούσαν και ποιους πολιτικούς συσχετισμούς θα καθόριζαν, αν δεν διαχειριζόταν το προσφυγικό όχι αυτή η κυβέρνηση, άλλα μία άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου