Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Όταν οι Φαρισαίοι πουλάνε Χριστιανισμό....



Όλα τα ρολόγια έχουν γυρίσει τον χρόνο πίσω, αυτό είναι πια αποδεδειγμένο…

Ο φασισμός μας έχει πάει στο 1933, η θρησκοληψία στο Μεσαίωνα και η υποκρισία στα χρόνια του Ιησού. Και όλα αυτά στην Ελλάδα του 2016…

Αλήθεια, η ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία, σε ποια εποχή από τις παραπάνω ζει…?
Μήπως σε όλες εκτός από το σήμερα, γιατί έτσι την βολεύει…?

Γράφει ο Κλέαρχος Δημητριάδης


Αλήθεια, τι ακριβώς, μπορεί να βγει να πει στα κηρύγματα του ο κάθε Αμβρόσιος ή ο κάθε Άνθιμος την ώρα που ζητάει την κεφαλή του Φίλη επί πίνακι και χτυπάει πένθιμα τις καμπάνες για τις αμαρτωλές σκέψεις ενός βλάσφημου αιρετικού…?

Τι θα βγουν να πουν στο "ποίμνιο" τους…?

Θα διηγηθούν άραγε εκείνη την ιστορία που οι Φαρισαίοι έβριζαν τον Ιησού ως αιρετικό γιατί ήθελε να αναβαθμίσει την κοινωνία της εποχής του, αλλά τους έθιγε τα συμφέροντα…?
Ή θα τους πουν την ιστορία όπου ο Ιησούς έβριζε τους Φαρισαίους για την υποκρισία τους, τα πλούτη που μάζευαν φορολογώντας τους φτωχούς και τις πολιτικές τους ίντριγκες…?
Μήπως θα τους διηγηθούν εκείνο το κομμάτι που λέει "μοίρασε τα υπάρχοντα σου στους φτωχούς και ακολούθησε με"…?

Ή μήπως θα τους μιλήσουν για την αγάπη ανάμεσα στους ανθρώπους…?

Αλήθεια, τολμούν να το κάνουν…?

Από την ώρα που έχουν μαζέψει τόσο πλούτο όσο για να ξεχρεώσουν μια χώρα, αλλά δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή γι αυτήν, από την ώρα που κυκλοφορούν με πανάκριβες Μερσέντες και ρουμπίνια στο κεφάλι, ενώ ο κόσμος γύρω τους πεινάει και από την ώρα που εκμεταλλεύονται τους άστεγους με πανάκριβο αντίτιμο διαμονής (όπως ο Σεραφείμ Πειραιά), για ποιο "μοίρασμα των υπαρχόντων τους" και "ελεημοσύνη" θα μιλήσουν…? Μήπως μόνο από το λαό, από τον οποίο έτσι κι αλλιώς, ζητάνε καθημερινά τον "οβολό" του, θέλει δεν θέλει μέσα από τους φόρους που του επιβάλουν για να πληρωθούν από το κράτος…?
Γιατί έστω και ένας τους δεν έχει προτείνει να μοιραστούν τα πλούτη τους απευθείας στο λαό…? Έτσι κι αλλιώς όση περιουσία διαθέτουν, μέσα από τα χρήματα του κόσμου την έφτιαξαν, το ξέρουν ότι του ανήκει…
Γιατί ακόμα και στην ιδέα ότι μπορεί να το προτείνει η κυβέρνηση (ίσως μέσα από το διαχωρισμό τους με το κράτος), τους πιάνει τρόμος…?

Αλήθεια, γιατί ποτέ δεν βάρεσαν πένθιμα τις καμπάνες όταν αυτοκτονούσαν μερικές χιλιάδες κατεστραμμένων ανθρώπων…?

Μέσα από τόσα οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα, ποια ηθική θα τολμήσουν να διδάξουν…?

Από την ώρα που οι ιδέες τους και οι πράξεις τους ταυτίζονται εδώ και χρόνια με καθεστώτα και πολιτικές που στερούν την ελευθερία βούλησης και σκέψης, ποια η διαφορά τους με τους Φαρισαίους και ποιον ακριβώς έχουν ακολουθήσει πραγματικά…?
Και ποια η διαφορά τους με τους φασίστες στην τελική, αφού οι τακτικές τους κινούνται ανάμεσα στην απαγόρευση, στη λογοκρισία και το ανάθεμα? Γιατί αντιδρούν όταν τους αποκαλούν με το αληθινό τους όνομα (όπως ο Ιερώνυμος)...?

Όταν βρίζουν ανθρώπους άλλων χωρών και θρησκειών και καταριούνται συμπατριώτες τους για μια αντίθετη άποψη, για ποια αγάπη θα κηρύξουν…?

Ποια ακριβώς γνώση θέλουν περάσουν στα παιδιά μέσα από τα θρησκευτικά τους και νιώθουν την απειλή της απώλειας της μέσα από τις εξτρεμιστικές μεταρρυθμίσεις του Φίλη…?

Πώς να υποκρίνονται ότι πιστεύουν σε μία θρησκεία με την οποία δεν έχουν τίποτα κοινό οι αντιπρόσωποι της, μόνο επειδή τους την επέβαλαν, αλλά ποτέ δεν την έμαθαν…?
Πώς να μισούν οποιονδήποτε και οτιδήποτε είναι εθνικά και θρησκευτικά διαφορετικό, αφού δεν θα έχουν μάθει τίποτα άλλο εκτός από τον δογματισμό…?
Ή πώς να καταστρέφουν όποιο μνημείο άλλης θρησκείας και άλλης εποχής έχει απομείνει, όπως έκαναν οι "χριστιανοί" πρόγονοι τους για να κρύψουν τις αλήθειες και να επιβληθούν…?
Μήπως θα τα μάθουν ότι τα άβατα που κρατάν μακριά τις γυναίκες είναι μέρος της πίστης τους, γιατί είναι κατώτερες...? Όπως, όταν στους γάμους τους, οι γυναίκες πρέπει να φοβούνται τους άντρες και να μην πατάν τα ιερά τους που είναι μόνο για άντρες...?
Και τι διαφορά έχουν από τις θρησκείες που θεωρούν ακραίες και φανατισμένες…?

Αλήθεια, έχουν σκεφτεί πως αν ο Ιησούς ερχόταν ξανά στη γη αυτοί θα ήταν οι πρώτοι που θα έβριζε και θα έσπαγε στο ξύλο γιατί τον άδειασαν…?
Προσωπικά, δεν έχω καμία αμφιβολία γι αυτό και φυσικά, πάω και στοίχημα, ότι η μικροπολιτική τους θα τον εκτελούσε για ακόμα μία φορά ως "αιρετικό", "επικίνδυνο" και "βλάσφημο"…

Ας αφήσουν, λοιπόν, τις δηθενιές περί απειλής της πίστης, ας σταματήσουν να παραπλανούν τον κόσμο με δράκους και φαντάσματα και ας παραδεχτούν επιτέλους ότι η καρέκλα της εξουσίας μαζί με το χρήμα είναι η δική τους πίστη και θρησκεία, όπως ήταν πάντα άλλωστε… Και δεν θέλουν να την χάσουν…

Και ναι… Ας βαρέσουν τις καμπάνες ξανά πένθιμα, αλλά για το χάλι τους αυτή τη φορά.. και την ξεφτίλα τους που πια δεν κρύβεται…

Και ναι... Είμαι κι εγώ ένας "βλάσφημος αιρετικός" που αμφισβητεί ξεκάθαρα τους ίδιους και ότι ψεύτικο πρεσβεύουν... Ας με αναθεματίσουν και ας στήσουν τους πασσάλους να με κάψουν για παραδειγματισμό...

1 σχόλιο: