Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Δήλωση βόμβα του πρόεδρου του ΣΤΕ: "Ευθεία παρέμβαση από τους καναλάρχες στο έργο της δικαιοσύνης για τις άδειες




Η ισχύς που δίνεται στα ΜΜΕ τους επιτρέπει ακόμη και να εκβιάζουν αποφάσεις δικαστηρίων.
Η εξουσία που τους έχει δοθεί πλουσιοπάροχα από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ πρέπει να τους αφαιρεθεί...και μετά γράφουν στα πρωτοσέλιδα τους "Στήνουν καθεστώς Τσίπρα" ενώ οι ίδιοι είναι Καθεστώς

  • "...είναι απολύτως απαράδεκτο να συμβαίνει σε ένα κράτος δικαίου πολύ δε περισσότερο όταν προέρχονται από διαδίκους με τη χρήση μάλιστα εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης τα οποία διαθέτουν, συνιστούν ευθεία επέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης"





Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του προέδρου του δικαστηρίου Ν.Σακελλαρίου στην ΕΡΤ ΕΔΩ

Η δήλωση του προέδρου του ΣτΕ:

"Οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφαίνονται με πλήρη ανεξαρτησία και πνεύμα ουδετερότητας, δεν καθοδηγούνται, δεν επηρεάζονται, ούτε υποκύπτουν σε πιέσεις από όπου κι αν αυτές προέρχονται, ούτε βεβαίως πτοούνται από προσωπικές και ανοίκειες επιθέσεις αλλά επιτελούν το υπηρεσιακό τους καθήκον ανεπηρέαστοι και με τη δέουσα υπευθυνότητα, ματαιοπονούν επομένως όσοι προσπαθούν για το αντίθετο. Εκείνο που θεωρούμε απολύτως επιβεβλημένο να επισημάνουμε είναι οποιαδήποτε φύσεως ενέργειες χειραγωγήσεως του δικαστηρίου ή υπαγορεύσεων σε αυτό της επιθυμητής αποφάσεως σε εκκρεμή μάλιστα δίκη. Εκτός του οτι είναι απολύτως απαράδεκτο να συμβαίνει σε ένα κράτος δικαίου πολύ δε περισσότερο όταν προέρχονται από διαδίκους με τη χρήση μάλιστα εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης τα οποία διαθέτουν, συνιστούν ευθεία επέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης"


Διαβάζουμε στο news.makedonias.gr

Σε ένα ακόμη φιάσκο για την αντιπολίτευση εξελίσσεται η προσπαθεια δημιουργίας υποστηρικτικού κλίματος για την προσφυγη του καρτέλ των καναλαρχών κατά του Υπουργού Ν. Παππά, στηριζόμενη στον υποτιθέμενο "κίνδυνο" της "επιστολής Έρτινγκερ".

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Νικόλαος Σακελλαρίου, κατά την έναρξη της δίκης δήλωσε, μεταξύ των άλλων: «Η δικαιοσύνη απαντά στις ακρότητες, μόνο διά των αποφάσεών της. Δεν καθοδηγούνται, δεν επηρεάζονται και δεν υποκύπτουν. Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν για το αντίθετο. Οποιαδήποτε προσπάθεια χειραγώγησης σε εκκρεμή δίκη, ανεξαρτήτως από πού προέρχεται, αλλά κυρίως αν προέρχεται από διαδίκους που διαθέτουν έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, συνιστούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης».

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας και οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και Epsilon TV.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου