Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Χρηματιστήριο: Τα κέρδη... ταξίδεψαν στο Κουβέιτ



Το χρηματιστήριο Αθηνών από τις 450 μονάδες τον Φεβρουάριο έφτασε κοντά στις 650 αποδίδοντας μεγάλα κέρδη σε όσους αγόραζαν και ζημιές σε όσους πωλούσαν.
Όποιος παρακολουθούσε ορισμένα φιλελέ οικονομικά σαιτ τύπου capital οι συντάκτες του με δήθεν διαρροές από ξένους αξιωματούχους(αποδεδειγμένα ήταν διαρροές από τα ίδια τα σαιτ και όχι από ξένες πηγές) στόχευαν σε πτώση του χρηματιστηρίου.
Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να επέμβει η δικαιοσύνη για να δούμε πως επένδυαν οι ίδιοι που καταστροφολογούσαν??
Μήπως ενώ προέτρεπαν τους άλλους να πουλάνε οι ίδιοι αγόραζαν?


  • Την περίοδο που οι Έλληνες, αυτοί που πρώτα (νομίζουν ότι) ενημερώνονται από τα έγκυρα capitaliστικά μέσα ενημέρωσης και τα διάφορα αντικειμενικά χρυσαυγίτικα site και μετά αποφασίζουν την επενδυτική τους στρατηγική, ξεπουλούσαν τις τράπεζες στο μηδέν ή απείχαν της αγοράς απλώς παρακολουθώντας την ισχυρή άνοδο. Στην οποία βεβαίως ορισμένα από τα κορυφαία ονόματα του ελληνικού επιχειρείν ήταν μέσα δυνατά.




Γράφει ο: Νίκος Μανεσιώτης στο fmvoice.gr

Τι συμβαίνει όταν ο Άγιος Βικέντιος ανακαλύπτει το Χρηματιστήριο Αθηνών; Άνοδος 200 μονάδων (περίπου 45%) σε ένα τρίμηνο!!! Αγοράζουν... οι σοβαροί ξένοι επενδυτές μέσω των Γρεναδίνων. Και η Ελλάδα μένει με τον "μουτζούρη".

Και τώρα, τι; Το χρηματιστήριο θα συνεχίσει προς τις 700 μονάδες ή θα βγάλει διόρθωση την επομένη του Eurogroup; Σε κάθε περίπτωση το ταμπλό έχει προεξοφλήσει την ομαλή ολοκλήρωση της αξιολόγησης με την διάσπαση της αντίστασης των 640 μονάδων.

Πάντως, κάποιοι κέρδισαν και κάποιοι έχασαν από την μεγάλη κίνηση του από τις 441 μονάδες. Κέρδισαν το Κουβέιτ, ο Άγιος Βικέντιος, οι Βρετανικές Παρθένες Νήσοι, οι Βερμούδες και τα Νησιά Κέιμαν. Ενώ έχασε η "μαρίδα". Φαίνεται ότι όλοι οι σοβαροί ξένοι επενδυτές μετέφεραν την έδρα τους σε αυτές τις υπεράνω πάσης υποψίας χώρες. Στην συνέχεια έριξαν στις ελληνικές μετοχές 26 εκατ. τον Ιανουάριο, 38 τον Φεβρουάριο και 11,5 τον Απρίλιο (συνολικά 82 εκατ. στο πρώτο τετράμηνο του έτους).

Την περίοδο που οι Έλληνες, αυτοί που πρώτα (νομίζουν ότι) ενημερώνονται από τα έγκυρα capitaliστικά μέσα ενημέρωσης και τα διάφορα αντικειμενικά χρυσαυγίτικα site και μετά αποφασίζουν την επενδυτική τους στρατηγική, ξεπουλούσαν τις τράπεζες στο μηδέν ή απείχαν της αγοράς απλώς παρακολουθώντας την ισχυρή άνοδο. Στην οποία βεβαίως ορισμένα από τα κορυφαία ονόματα του ελληνικού επιχειρείν ήταν μέσα δυνατά.

Ο έξυπνος επενδυτής και σε αυτή την φάση θα ακολουθήσει την τάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου