Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Το Εσωτερικών Υποθέσεων ερευνά τον Σφακιανάκη



Ματαιόδοξος η παραλήπτης εντολών ο Σφακιανάκης?
Η περίπτωση του Παναγιώτη Βήχου  δείχνει ότι εξυπηρετούσε (φίλους) και η θέση που κατείχε του παρείχε την απαραίτητη ασφάλεια ώστε να μην οδηγηθεί στην δικαιοσύνη.
...Άλλωστε θα έπρεπε να ήταν πολύ αφελής κανείς για να καταγγείλει τον Σφακιανάκη στην (ελληνική δικαιοσύνη)

Δείτε και "Ο τιτανοτεράστιος Σφακιανάκης σας ενημερώνει για τους κινδύνους του διαδικτύου



Από το Κουτί της Πανδώρας

Έρευνα για τις δραστηριότητες του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη κατά την περίοδο που ήταν επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεξάγει το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, μετά από σχετική εισαγγελική εντολή, μετά τις αποκαλύψεις του Hot Doc.

Συγκεκριμένα, από τους «αδιάφθορους» της Αστυνομίας, ελέγχονται υποθέσεις παιδεραστίας τις οποίες φέρεται να εξάρθρωσε τα προηγούμενα χρόνια η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οδηγήθηκαν εν τέλει σε δίκη, όμως τα στοιχεία καταρρίφθηκαν και οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά τις αποκαλύψεις του περιοδικού Hot Doc το οποίο κυκλοφορεί στα περίπτερα και παρουσιάζει μια σειρά περίεργων υποθέσεων στις οποίες ο Μανώλης Σφακιανάκης φαίνεται να πρωταγωνιστεί. Πρόκειται για σκοτεινές υποθέσεις, οι οποίες καταδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η Διεύθυνση της οποίας προΐστατο ο Σαφακιανάκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ τα οποία ερευνά το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας για τη δράση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αλλά κυρίως του ίδιου του Σφακιανάκη, η Υπηρεσία εμφανίζεται συχνά να παραπέμπει ανθρώπους οι οποίοι τελικά αθωώνονται, άλλοτε να κατασκευάζει στοιχεία που δεν είναι αληθή, να ερμηνεύει νόμους κατά το δοκούν κάνοντας εξυπηρετήσεις σε φίλους, ακόμη και να μεθοδεύει συλλήψεις.


«Παιδόφιλοι» που τελικά αθωώνονται


Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάζει το Hot Doc η Δίωξη συνέβαλε τα μέγιστα ώστε αθώος να παρουσιαστεί ως παιδόφιλος και τελικά να καταλήξει στη φυλακή. Στην πραγματικότητα, όπως αποδείχθηκε στην υπόθεση του κατηγορούμενου είχε μπει λάθος πραγματογνωμοσύνη, η οποία τον εμφάνιζε ένοχο. Ο κατηγορούμενος αθωώθηκε, όμως το όνομα του είχε σπιλωθεί και ο Τύπος είχε προλάβει να κυκλοφορήσει εξώφυλλα που εξυμνούσαν την ομάδα του Σφακιανάκη γιατί δήθεν εξάρθρωσε το κύκλωμα των παιδόφιλων.

Σε άλλη περίπτωση, πολίτης ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή, τόλμησε να καταγγείλει αστυνομικούς ως μαστροπούς. Αντί έρευνας των καταγγελιών του, η Δίωξη του Σφακιανάκη τον εμφάνισε ως παιδόφιλο. Τα μέσα ενημέρωσης βιάστηκαν να τον καταδικάσουν. Όταν αργότερα η καταγγελία του για μαστροπεία έφτασε στο ακροατήριο, οι συνήγοροι των κατηγορούμενων αστυνομικών εμφάνισαν εξώφυλλο που τον ήθελε παιδόφιλο. Η μαρτυρία του είχε αυτομάτως αχρηστεύει και οι αστυνομικοί αθωώθηκαν. Αντιθέτως, η δικαστική περιπέτεια του δήθεν παιδόφιλου δεν είχε τελειώσει. Τελικά, μετά από 14 χρόνια, αθωώθηκε. Και σ’ αυτή την περίπτωση κανένας δεν απολογήθηκε. Η Δίωξη αντιθέτως, εμφανίστηκε να κάνει σωστά τη δουλειά της, παρότι τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει καταρρίφθηκαν στο δικαστήριο.


Μεθοδεύσεις και ερμηνείες νόμων κατά το δοκούν


Πέρα από τις σκοτεινές υποθέσεις παιδεραστίας, η Δίωξη του Σφακιανάκη καταγγέλλεται για μεθοδεύσεις υπέρ μηνυτών, για ερμηνεία νόμων κατά το δοκούν ώστε να αποκαλυφθούν τα ονόματα μη φιλικών bloggers, ακόμη και για μεθοδεύσεις ώστε να συλληφθούν πρόσωπα που έχουν τυχόν ενοχλήσει.

Όπως αποκαλύπτει το Hot Doc στην περίπτωση μιας απλής αντιδικίας μιας δημοσιογράφου κι ενός blogger, ο Σφακιανάκης φρόντισε αρχικώς να αποκαλυφθούν τα στοιχεία του blogger, όταν σε ανάλογες περιπτώσεις έχει κάνει τα στραβά μάτια. Το κυριότερο όμως είναι ότι εμφάνισε παράβολο τον οποίο δεν είχε κατατεθεί εγκαίρως, μεταγενέστερα. Το παράβολο ήταν απαραίτητο ώστε η μήνυση της δημοσιογράφου να σταθεί, όπως όμως αποδείχθηκε, την ημέρα που κατέθεσε τη μήνυση, αυτό δεν είχε καν διοχετευθεί στην αγορά. Ο Σφακιανάκης όχι μόνο το εμφάνισε μεταγενέστερα, αλλά διαβεβαίωσε ενόρκως ότι είχε πληρωθεί στην ώρα του και δεν εντάχθηκε στο φάκελο της μήνυσης λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας της υπηρεσίας του. Τα στοιχεία ήταν αδιάσειστα, όμως ο Σφακιανάκης δεν ελέγχθηκε ποτέ. Αντιθέτως η μήνυση που αρχικώς είχε αρχειοθετηθεί, ανασύρθηκε και ο blogger οδηγήθηκε σε δίκη.

Στην περίπτωση τέλος, μιας δημοσιογράφου, η οποία ασχολείται με το ερευνητικό ρεπορτάζ εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια, η Δίωξη, λειτούργησε παράτυπα για να φτάσει τελικά στη σύλληψή της. Συγκεκριμένα, αξιωματικοί της Διεύθυνσης στην οποία προΐστατο ο Σφακιανάκης τηλεφώνησαν στη δημοσιογράφο ζητώντας της να καταθέσει για μια υπόθεση την οποία είχε αποκαλύψει. Στην πραγματικότητα ήθελαν να τη συλλάβουν. Όταν η υπόθεση έφτασε να δικαστεί η εισαγγελέας της έδρας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κατηγορούμενη δεν είχε συλληφθεί νόμιμα. Ούτε γι’ αυτή την υπόθεση έχει ποτέ ελεγχθεί ο Μανώλης Σφακιανάκης και η υπηρεσία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου