Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Χρυσή Αυγή: Εσείς να λέτε ότι είμαστε Έλληνες εθνικιστές άσχετα με το τι πιστεύετε (βίντεο)



Ευτυχώς έπαψαν και οι ξερόλες που προσπαθούσαν δικαιολογήσουν την ψήφο στην ΧΑ σαν ψήφο αγανάκτησης στα πολιτικά κόμματα.Η ψήφο στην ΧΑ αυγή ήταν και είναι από φασίστες και όσοι φέρνουν επιχείρημα ότι έχει μεγάλα ποσοστά στις λαϊκές συνοικίες αυτό γίνετε γιατί απλά στις πλούσιες συνοικίες οι φασίστες έχουν και την επιλογή της ΝΔ του Άδωνι του Βορίδη και του Σαμαρά




Γιάννης Μπασκάκης στην Εφημερίδα των Συντακτών

Ομολογία για τη ναζιστική ιδεολογία και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής αποτελεί η πρόσφατη ομιλία του βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση στην Τοπική Οργάνωση Σπάρτης, απόσπασμα της οποίας δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στις 24 Νοεμβρίου.

Ο Κουκούτσης, παρουσία του ευρωβουλευτή Επιτήδειου, δίνει οδηγίες προς ναυτιλλομένους χρυσαυγίτες. Τους μεταφέρει την εντολή του Αρχηγού σε σχέση με το ποια εικόνα θα πρέπει να δείχνουν προς τα έξω.

Λέει λοιπόν ότι :
«στην τελευταία κοινοβουλευτική σύνοδο που είχαμε, ο Αρχηγός μάς ξεκαθάρισε, δεν ξέρω πόσοι την είχατε δει, πόσοι καταλάβατε αυτά που είπε ο Αρχηγός. Πρώτον αποκηρύσσουμε το κάθε τι συνάδει με τον εθνικοσοσιαλισμό. Αυτά τελείωσαν για τη Χρυσή Αυγή. Εμείς είμαστε Ελληνες εθνικιστές, το διακηρύττουμε και αυτό βγάζουμε προς τα έξω.Το τι πιστεύει ο καθένας μέσα του μπορεί να το κρατήσει και δεν υπάρχει πρόβλημα κανένα, αλλά στη Χρυσή Αυγή είμαστε Ελληνες εθνικιστές»
Ομολογεί λοιπόν την εθνικοσοσιαλιστική, τη ναζιστική δηλαδή, ιδεολογία της οργάνωσης, την οποία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να κρατάει μέσα του ο κάθε χρυσαυγίτης, όμως από δω και πέρα θα πρέπει δημόσια να την αποκηρύσσει και να τη μασκαρεύει με το «Ελληνες εθνικιστές».

Το δεύτερο που λέει ο Κουκούτσης, μεταφέροντας τις οδηγίες του Αρχηγού, αφορά την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. «Η δύναμή μας δεν είναι στα μπράτσα, ρε παιδιά. Χρειάστηκε κάποια εποχή να τα χρησιμοποιήσουμε και αυτά. Ε, ας πούμε την αλήθεια, η εποχή αυτή ξεπεράστηκε. Από δω και πέρα θα μιλήσουν και τα μπράτσα, αλλά κυρίως θα μιλήσει η γλώσσα».


Η αναφορά αυτή αποτελεί βέβαια ομολογία για την οργανωμένη βία των ταγμάτων εφόδου, τα οποία θα πρέπει να παραμείνουν αποσυρμένα από τους δρόμους, όπως έχουμε ήδη δει να συμβαίνει μετά την ποινική δίωξη και την έναρξη της δίκης. Παρ' όλα αυτά, «θα μιλήσουν και τα μπράτσα». Δεν θα μετατραπεί ξαφνικά η ναζιστική οργάνωση σε «νόμιμο πολιτικό κόμμα», απλώς η βία δεν θα ασκείται στον ίδιο βαθμό και με τον ίδιο τρόπο που συνέβαινε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 όταν η Χρυσή Αυγή βρισκόταν στο απόγειο της εγκληματικής της δράσης.

Και βέβαια, η απόφαση για τη νέα αυτή «γραμμή» που θα παρουσιάζεται προς τα έξω ανήκει στον Αρχηγό. Ο Μιχαλολιάκος είναι αυτός που την «ξεκαθάρισε» στην κοινοβουλευτική ομάδα και αυτός που δίνει την εντολή για την εφαρμογή της. Στη συνέχεια οι Περιφερειάρχες της Χρυσής Αυγής, όπως ο βουλευτής Μεσσηνίας, αναλαμβάνουν να τη μεταφέρουν στα στελέχη των τοπικών πυρήνων, όπως αυτός της Σπάρτης, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τη δομή και την ιεραρχία της οργάνωσης.

Το εξώφυλλο του περιοδικού της Χρυσής Αυγής, τεύχος Μαΐου-Ιουνίου 2007, τότε που η οργάνωση δεν αναγκαζόταν, για να μην πάνε φυλακή οι συναγωνιστές, ούτε να κρύβει τον ναζιστικό προσανατολισμό της ούτε να απαρνιέται τη βία ως τη βασική μέθοδο επιβολής των 


Αλλά γιατί έρχεται τώρα αυτή η νέα «γραμμή»; Γιατί η Χρυσή Αυγή υποχρεώνεται να κρύψει τα μαχαίρια, αποφεύγοντας να στέλνει το μήνυμά της που δεν είναι άλλο από την ίδια τη ναζιστική βία; Το ξεκαθαρίζει και αυτό ο Κουκούτσης στην ομιλία του. «Νιώθετε ότι έχουμε χαλαρώσει λιγάκι. Ως κοινοβουλευτική ομάδα και ως κόμμα. Νιώθετε πιθανότατα ότι δεν έχουμε την ορμή που είχαμε το 2012 ή το 2013», λέει και εξηγεί ότι ο κυριότερος «βραχνάς» είναι «συναγωνιστές και συναγωνίστριες, τα δικαστήρια.

Είναι ένας μεγάλος βραχνάς! Και θα σας πω κάτι το οποίο πρέπει να ζήσεις από κοντά τον Αρχηγό μας τον Μιχαλολιάκο για να καταλάβεις το πώς δρα. Θα ήταν μεγάλος ο βραχνάς του ένας χρυσαυγίτης ακόμα σε αυτή τη χώρα να έμπαινε στη φυλακή. Είναι πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Μας περιμένουν στη γωνία για το παραμικρό».

Ο Κουκούτσης λοιπόν είναι σαφής. Η δίκη είναι αυτή που υποχρεώνει τη Χρυσή Αυγή σε αναδίπλωση. Και βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που όταν ο Αρχηγός Μιχαλολιάκος αντιμετωπίζει τέτοιους «βραχνάδες» επιλέγει την τακτική της αναδίπλωσης, των δηλώσεων νομιμοφροσύνης και της άρνησης της ιδεολογίας, των πράξεων, ακόμα και των ίδιων των στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Αναστολή δράσης το 2005


Μάλιστα, τον Δεκέμβριο του 2005, έφτασε σε σημείο να κηρύξει «αναστολή κάθε πολιτικής δραστηριότητος» της ναζιστικής οργάνωσης, καλύπτοντας στην πραγματικότητα τη «δραστηριότητα» αυτή κάτω από ένα άλλο όνομα, αυτό της «Πατριωτικής Συμμαχίας». Ενός σχήματος που έλεγχε η Χρυσή Αυγή (Ιός, 05.04.2015, «Νικόλαος Μιχαλολιάκος; Απών!»).

Αλλά και μόλις πριν από λίγες μέρες (27.11.2015), ο Αρχηγός ξεδίπλωσε αυτήν την τακτική στο φιλόξενο γι' αυτόν «αποκαλυπτικό δελτίο» του Κυριάκου Βελόπουλου στο κανάλι Extra. Εκεί ο Μιχαλολιάκος εμφανίστηκε αποδοκιμαστικός σχετικά με τα γρονθοκοπήματα του Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη το 2012, λέγοντας ότι «εγώ από την πρώτη στιγμή είπα ότι ήταν μια ατυχής στιγμή, δεν είπα ότι σωστά έγινε αυτό το πράγμα, αλλά προκλήθηκε».

Πρόκειται όμως για διγλωσσία, αφού μπροστά στα στελέχη της οργάνωσής του είχε άλλη άποψη. Οπως έχει αποκαλύψει η «Εφ.Συν.» (Δ. Ψαρράς, 27.10.2015, «Επεσε στον λάκκο που έσκαβε!»), ο Μιχαλολιάκος καταγράφεται σε βίντεο από ομιλία του το 2012, μετά την επίθεση του Κασιδιάρη στο στούντιο του ΑΝΤ1, όχι απλώς να είναι επιδοκιμαστικός, λέγοντας ότι «η Χρυσή Αυγή ανέβηκε δύο ολόκληρες μονάδες στις κρυφές δημοσκοπήσεις μετά το επεισόδιο αυτό!», αλλά και να απειλεί ότι θα θάψει τις «διάφορες Κανέλλη, τις διάφορες Δούρου και τους Τσίπρες», όπως έγινε «στον Γράμμο και το Βίτσι».

Στην εκπομπή του Κυρ. Βελόπουλου όμως, ο Μιχαλολιάκος είπε και κάτι άλλο. Ομολόγησε ότι τα στελέχη της Χρυσής Αυγής «μηδέ εμού εξαιρουμένου δηλώναμε μέχρι το 1992 εθνικοσοσιαλιστές. Αλλά επειδή αυτό έδινε λαβή σε παρεξηγήσεις κάναμε ένα συνέδριο, το δεύτερο συνέδριό μας, και είπαμε ότι θα λέγεται "λαϊκός εθνικισμός". Ναι, έχουμε γράψει άρθρα και υπέρ του εθνικοσοσιαλισμού και του καθεστώτος που υπήρχε στη Γερμανία τον Μεσοπόλεμο».

- Βελόπουλος: Του Χίτλερ...
- Μιχαλολιάκος: Είναι γεγονός, τη 10ετία του '80 κτλ, αλλά σήμερα ζούμε στην Ελλάδα του 2015. Δηλώσεις μετανοίας δεν δίνουμε αν θέλουν για ό,τι γράψαμε στο παρελθόν. Είμαστε υπερήφανοι...
Και γιατί 23 χρόνια μετά το 1992 η ηγεσία της οργάνωσης αισθάνεται και πάλι την ανάγκη να καλέσει τα στελέχη της, μέσω του Κουκούτση, να δηλώνουν ότι δεν είναι ναζί;

Γιατί βέβαια ο «λαϊκός εθνικισμός» δεν είναι παρά μια παράφραση της λέξης «εθνικοσοσιαλισμός». Αλλωστε το εξηγεί η ίδια η Χρυσή Αυγή στις 6/4/2006 σε άρθρο με τίτλο «Εθνικιστές ή Ναζιστές». Λέει λοιπόν το άρθρο ότι «παλιότερα, πριν από χρόνια, χρησιμοποιείτο στα κείμενα του Κινήματός μας ο όρος εθνικοσοσιαλισμός. Το γεγονός ότι τώρα χρησιμοποιούμε τους όρους εθνικισμός, λαϊκός εθνικισμός και κοινωνικός εθνικισμός δε σημαίνει ότι αλλάξαμε ιδέες. Απλώς θεωρούμε περισσότερο πολιτικά δόκιμο το να χρησιμοποιούμε αυτούς τους όρους γιατί είναι γεγονός ότι ο όρος "εθνικοσοσιαλισμός" προκαλεί παρανοήσεις μετά από έναν ωκεανό προπαγάνδας εξήντα ολόκληρων ετών».

Την ίδια στιγμή τα έντυπα της οργάνωσης εξακολουθούν να υμνούν τον Χίτλερ, με χαρακτηριστικά τα εξώφυλλα του ομώνυμου περιοδικού «Χρυσή Αυγή» τον Ιούλιο του 2006 και τον Μάιο-Ιούνιο 2007. Το 2008 ο Μιχαλολιάκος εκδίδει το φιλοχιτλερικό βιβλίο με τίτλο «Από τις στάχτες του Βερολίνου στην... ''Παγκοσμιοποίηση''», το οποίο επανεκδίδεται το 2012 (Ιός, 04.01.2015, «Το κρυφό πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής») και βέβαια την ίδια χρονιά, το 2012, είναι που ο Αρχηγός θα δηλώσει, πάλι μπροστά στα στελέχη του, το περίφημο πλέον: «Είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945! Αυτοί είμαστε! Οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!».

Οπαδός του Φράνκο


Αλλωστε, ο Κουκούτσης, ο οποίος σήμερα αποκηρύσσει «το κάθε τι συνάδει με τον εθνικοσοσιαλισμό», είναι αυτός που μέσα στην ίδια τη Βουλή (2/9/2014) αποδέχτηκε, για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής, την ιστορική κληρονομιά του φασισμού.

Εκείνη την ημέρα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε στο γνωστό ισπανικό σύνθημα «No pasaran» («Δεν θα περάσουν»), το οποίο αναγράφεται στα αντιφασιστικά πανό. Μετά τον λόγο της Πασιονάρια, κατά κόσμον Ντολόρες Ιμπαρούρι, ενάντια στον Φράνκο στις 19/7/1936, αυτό το σύνθημα έγινε διεθνές σύνθημα κατά του φασισμού.

«Δεν ξέρω τι σημαίνει No pasaran. Ξέρω ότι το είπε η Πασιονάρια. Πάντως, η Ιστορία έχει δείξει ότι εμείς pasaramos όποτε χρειάστηκε», δήλωσε ο Κουκούτσης, διεκδικώντας τη συνέχεια του ιστορικού φασισμού.

Και μια λεπτομέρεια: ο χρήστης του youtube που ανέβασε στο διαδίκτυο την ομιλία του Κουκούτση με τις οδηγίες του Μιχαλολιάκου, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι χρυσαυγίτης. Πέρα όμως από το σύμβολο της Χρυσής Αυγής στο προφίλ του, έχει και κάτι ακόμα. Τον κέλτικο σταυρό. Το πασίγνωστο σύμβολο των απανταχού νεοναζί, το οποίο όσες αρνήσεις του ναζισμού και αν έχει κάνει η Χρυσή Αυγή, εξακολουθεί να το έχει στα λάβαρά της.

2 σχόλια:

  1. http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kota-o-tsipras-mprosta-ston-ntaboutoglou-esbhse-ola-ta-tweet-gia-parabiasei

    Ο χιλιοξευτιλισμένος διέγραψε όλα τα Tweets για να παραστήσει το υποτακτικό παιδί στον Νταβούτογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι σχέση έχει ο Τσίπρας με τον Ανδρέα Παπανδρέου Πασόκοι του ΣΥΡΙΖΑ;
    Ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, ο Τσίπρας λέει οτι η Ελλάδα ανήκει σε οποιονδήποτε άλλο εκτός απο Έλληνα, προσβάλλετε την μνήμη του Ανδρέα όταν τον ταυτίζετε με αυτό το άθλιο υποκείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή