Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

αννα παναγιωταρεα,for ever and never!!απολαυστικο


ρε λουκ χου'ζ τόκινγκ ρε!


Μια και η γνωστή αγαπημένη μας καθηγήτρια με το ζόρι συγκινήθηκε με το Ψυχή Βαθιά και παρουσιάζει την δική της θεώρηση της αλήθειας των δοσίλογων και μαυραγοριτών της δήθεΝΔημοκρατίας, εμείς ας θυμηθούμε ένα παλαιότερο ποστ των bloopers, αναφορικά με το σύστημα Ρουσόπουλου.


--
Στην Ελλάδα ξέραμε
ότι αν δε θέλουμε να δούμε ανοησίες και ξεράσματα, βλέπαμε αποκλειστικά την ΕΤ-1 και το κανάλι της Βουλής
.
Αξίωμα το οποίο ίσχυε εδώ και κάποια χρόνια. Τώρα λοιπόν ο κ. πρόεδρος της ΕΡΤ, πρώην μεγαλοστέλεχος της ιδιωτικής τηλεόρασης, αποφάσισε να φέρει τα ήδη γνωστά σ’ αυτόν, πρότυπα της ιδιωτικής τηλεόρασης και στη δημόσια.

Ζούμε μεγάλους καιρούς!


Στην λογοκρισία, η ΕΡΤ ανέκαθεν, ήταν μαστόρισσα στο είδος.


Σας ερωτώ λοιπόν φίλοι μου, μια φιλόλογος, της οποίας η δουλειά είναι να διορθώνει εκθέσεις μαθητών γυμνασίου-λυκείου, μπο
ρεί να… διορθώνει τις σκέψεις και τις απόψεις ιερών τεράτων του πολιτισμού μας;;;

Ακούω το όχι από χιλιόμετρα μακριά… Πόσο λάθος κάνετε…


Μια συγκεκριμένη φιλόλογος
, αποσπάστηκε από το υπουργείο παιδείας στην ΕΡΤ το 1976. Στην ΕΡΤ;;;
Μα τι στην ευχή, γέμισαν τα σχολεία φιλολόγους και τους εξάγει το υπουργείο τους και σ’ άλλους φορείς; Μάλλον όχι...
Η φιλόλογος πήγε τότε στην ΕΡΤ επειδή χρειαζόταν τα φώτα της σε μια καινούργια εκπομπή.
Στην εκπομπή εκείνη λοιπόν, σ’ ένα στρογγυλό τραπέζι, κάθονταν διάφοροι/διαφορετικοί σε κάθε εκπομπή - πνευματικοί άνθρωποι του τόπου μας, ποιητές, συγγραφείς, διανοούμενοι και άλλοι και συζητούσαν φιλολογικά, λογοτεχνικά, αλλά και θέματα της ηθικής και της διανόησης. Στο τραπέζι δεν υπήρχε συντονιστής. Δινόταν το θέμα στους πνευματικούς ανθρώπους και αυτοί σχολίαζαν και παρέθεταν τις απόψεις τους επ’ αυτού. Όμως, κάποιες φορές αυτοί «ξέφευγαν» από το θέμα και σχολίαζαν την κοινωνικοπολιτική κατάσταση της εποχής εκείνης.
Πάνω στο τραπέζι υπήρχε ένα τηλέφωνο.

Όταν λοιπόν οι συνομιλητές άρχιζαν τον κοινωνικοπολιτικό σχολιασμό, χτυπούσε το τηλέφωνο.
Όποιος το σήκωνε όμως, δεν είχε μόνο αυτός το προνόμιο να ακούει τι του έλεγαν. Ουσιαστικά, η συμπαθής συσκευή ήταν συνδεδεμένη με τα μικρόφωνα του χώρου, συνεπώς τη συνομιλία άκουγαν και οι υπόλοιποι συνομιλητές και οι τηλεθεατές. Μα τι θα μπορούσαν να πουν από το τηλέφωνο σε έναν πνευματικό άνθρωπο του τόπου μας και έπρεπε να το ακούσουν όλοι;

Απλό,
τους έλεγαν ότι είχαν ξεφύγει από το θέμα και ότι έπρεπε να ξαναγυρίσουν αποκλειστικά στο σχολιασμό τούτου!!!
Ποιος τους το έλεγε; Καμιά τηλεφωνήτρια;
Όχι βέβαια, είχαν μια πολύ πιο μορφωμένη υπάλληλο για να μπορεί να τη λέει στα ιερά αυτά τέρατα, τη φιλόλογο!!!
Από το 1976 έως το 1981, η γλυκιά φωνούλα της φιλολόγου «έβαζε στη θέση τους» τ’ άτακτα πνευματικά ιερά μας τέρατα. Μέχρι που η άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, τον Οκτώβριο του '81, τερμάτισε την εκπομπή και την παρουσία της εν λόγω «φιλολόγου» στην ΕΡΤ.
Από τότε, η φιλόλογος, έκανε αντικείμενο της ζωής της τη δημοσιογραφία. Μάλιστα έφτασε να γίνει «καθηγήτρια… Πανεπιστημίου» στη δημοσιογραφία. Πέρασε από τα 40 κύματα και εδώ και λίγα χρόνια «έπιασε λιμάνι» στην ΕΡΤ.
Ο χρόνος υπήρξε πολύ γενναιόδωρος μ’ αυτήν. Ουσιαστικά, της άφησε μόνο μια μικρή πινελιά σε πολύ εμφανές της σημείο. Μικρή, αλλά ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα εκεί που είναι. Όποιος παλιός θυμάται τη φωνούλα της και θέλει να τη δει και ολόκληρη, αλλά και όποιος νεότερος θέλει να τη γνωρίσει, ας ψάξει ‘κει στην κρατική μας τηλεόραση να βρει μια εκπομπή με τίτλο μια καθαρευουσιάνικη λέξη και ένα επίθετο (της γραμματικής) δίπλα της.
Εκεί είναι!
Άντε, για να μη χαλάτε πολλή φαιά ουσία, είναι η Άννα Παναγιωταρέα.

Παρουσιάζει το «ουδείς αναμάρτητος» κάθε Παρασκευή βράδυ (που αλλού;) στη ΝΕΤ!


./snb



Κοτσάνα: Ουδείς αμαλάκιστος.
[ ΕΡΤ, τώρα. ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου