Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Δένδιας Vs ΣΥΡΙΖΑ – Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για ασφαλίτες! (videos)

Νοεμβρίου 8th, 2012 Leave a comment Go to comments
Φοράει μαύρα ρούχα, έχει μούσια και μαλλιά, σκουλαρίκι στο αυτί του, μαντήλια, παπούτσια «μάχης». Μην είναι σύντροφος, μην είναι συναγωνιστής; Όχι, είναι η Ελληνική Αστυνομία στο πλευρό του διαδηλωτή. Γιατί και ο διαδηλωτής, πολίτης είναι.
Το πρωί της 7/11, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους βουλευτές Μαρία Μπόλαρη, Πέτρο Τατσόπουλο, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Απόστολος Αλεξόπουλο, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, Κατερίνα Ιγγλέζη, Δημήτρη Τσουκαλά και Χρήστο Μαντά, τη Νομική Υποστήριξη, μέλη της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη του κόμματος, κινήθηκαν πριν από τη διαδήλωση κατά μήκος των οδών Σόλωνος και Ακαδημίας με στόχο να ελέγξουν τη δράση αστυνομικών με πολιτικά, λόγω… κάκιστου προηγούμενου της Ασφάλειας με τους διαδηλωτές. Και, φυσικά, ειπώθηκαν ατάκες και ατάκες. «Και τι σημαίνει «βουλευτής», ρε; Τι είναι το κοινοβούλιο, δηλαδή; Κι εσείς τι είστε, βασιλιάδες; Στο απυρόβλητο;» Εμείς κακοπροαίρετοι δεν είμαστε, υποστηρίζουμε λυσσαλέα πως και τον κ. Δένδια να είχαν μπροστά τους, πάλι έτσι θα αντιδρούσαν τα incognito παιδιά της Ελληνικής Αστυνομίας.
«Στην τσάντα μου έχω τις χειροπέδες μου, υπάρχει πρόβλημα;». Οπωσδήποτε όχι. Δεν πέσαμε δα κι απ΄τα σύννεφα. Άλλοι, βέβαια, ήταν πιο διαλλακτικοί και μας τόνισαν πως «Είμαστε κι εμείς εργαζόμενοι, έτσι βγάζουμε τα λεφτά μας». Σαφές. «Κι εγώ συνδικαλιστής είμαι κι έχω ευαισθησίες», τόνισε ο επικεφαλής μίας από τις ομάδες. Επίσης σαφές.
Η αλήθεια είναι πως δεν πειστήκαμε για το αγνό των προθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, αλλά ακόμα κι αν το είχαμε κάνει, στο επόμενο στενό μας περίμενε μια «έκπληξη». Νέοι, γένια, μαλλιά, κουκούλες, ύφος ζοχαδιασμένο από τη λύσσα της ταξικής πάλης, τσιγάρο. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησαν αν είναι αστυνομικοί. Η απάντηση δόθηκε. Η επόμενη εύλογη: «Κι αφού είστε αστυνομικοί γιατί έχετε κουκούλες. «Γιατί έτσι μας αρέσει» και απομακρύνθηκαν αφού πρώτα, όπως και όλοι οι προηγούμενοι, απαίτησαν να σβηστούν όλες οι φωτογραφίες.
ΥΓ 1: »Να σβηστούν όλες οι φωτογραφίες» και μάλιστα μπροστά τους. Γιατί η ΕΛ.ΑΣ δεν τις μπορεί τις αδιακρισίες. Εξάλλου ποτέ δε δημοσίευσε στοιχεία διαδηλωτών ή αντιεξουσιαστών ή «οροθετικών» ιερόδουλων. «Μην κάνεις ό,τι δε θέλεις να κάνουν και σε σένα» είναι το μότο στη ΓΑΔΑ.
ΥΓ 2: Ένας από τους ασφαλίτες φεύγοντας γύρισε την πλάτη και η μπλούζα του με μεγάλα άσπρα έγραφε St. Pauli. Μεγάλη η χάρη του Αγίου, τον φυλάει εν ώρα υπηρεσίας, μάλλον.
Τελικά έγιναν μόνο 2 (δύο) προσαγωγές, η μία μάλιστα πριν ξεκινήσει η παρέμβαση! Πού οι… ένδοξες κατοστάρες κι οι εκατοπενηντάρες… Σύμπτωση;
 http://youtu.be/_P2zX8yZfU4
&&&&
 Ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη χθεσινή παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ σε ασφαλίτικα μπλόκα
«Η ενέργεια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρήσουν «ελέγχους» σε… αστυνομικούς σε ώρα υπηρεσίας αποδεικνύει ότι η συμπεριφορά του συγκεκριμένου κόμματος έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο, χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στη Δημοκρατία, τη νομιμότητα και τους θεσμούς.
Σε μια πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά ενέργεια, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – μιμούμενοι τη φασίζουσα πρακτική του άλλου άκρου - επιχείρησαν να υποκαταστήσουν τις αρμόδιες Αρχές και να υποδυθούν τον ρόλο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας! Προφανώς, στη δική τους συλλογιστική, το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η αντιποίηση Αρχής, αλλά το ποιος τη διαπράττει.
Αλλά όπως επίσης έπραξε το άλλο άκρο, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο με την αντιποίηση αρχής στην ιστοσελίδα του  (left.gr) επιχαίροντας για τις ενέργειες των βουλευτών του και δίνοντας με τον πιο επίσημο τρόπο πολιτική κάλυψη σε αυτήν.
Ακόμη χειρότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ μιμείται την πρακτική του indymedia, με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών αστυνομικών! Ο στόχος προφανής: να τους δώσει «βορά» στον αντιεξουσιαστικό χώρο, τον οποίο ανενδοίαστα έχει αναλάβει πλέον να εκφράζει πολιτικά και να κόπτεται υπέρ του. Μόνο τυχαίο δεν θεωρείται επίσης, όπως αναφέρεται σήμερα στην εφημερίδα «Δημοκρατία», (: Γαρουφαήλου… τεκνό), ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκαν οδηγίες προς επίδοξους «μπαχαλάκηδες» για το τι να αποφεύγουν κατά την ώρα της σύλληψης!
Όσον αφορά τη «δικαιολογία» που επικαλείται η ιστοσελίδα, ότι και η Ελληνική Αστυνομία δημοσιοποιεί ονόματα «διαδηλωτών», αυτή μόνο ως αστεία και ως επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηρισθεί. Η Ελληνική Αστυνομία, όπως πολύ καλά γνωρίζει το συγκεκριμένο κόμμα, δημοσιοποιεί φωτογραφίες όσων έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα, κατόπιν εισαγγελικής εντολής και μόνον. Εκτός κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να υποκαταστήσει με δικά του «λαϊκά δικαστήρια» και τον ρόλο της Δικαιοσύνης
Αλλά όπως αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά, οι κουκούλες έπεσαν. Δυστυχώς, ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται.
http://youtu.be/tctjBvVzNUs
Ο Παν. Λαφαζάνης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ απάντησε στον υπ. Δημ. Τάξης ως εξής: «Απορώ με τον κ. υπουργό, ο οποίος είναι ασυγκράτητος. Κύριε υπουργέ, ξέρετε σε ποια φάση είμαστε; Εδώ έχουμε τους εισηγητές των κομμάτων. Διακόπτετε τους εισηγητές για να κάνετε αυτές τις βρώμικες καταγγελίες σας; Τις βρώμικες καταγγελίες σας, οι οποίες έρχονται από το παρελθόν» [εδώ προσπαθεί να διακόψει ο Ν. Δένδιας], «και δυστυχώς είναι κολλημένες στη δεκαετία του ’50. Ξέρετε, είμαστε στο 2012, όχι στο 1950. Εδώ εσείς κάνετε το αδίκημα του ακροδεξιού παραληρήματος σε αυτή την αίθουσα, κι αντί να είσαστε αυτός που κατευνάζει τα πνεύματα, είστε αυτός που ρίχνει λάδι στη φωτιά. Και μάλιστα σε μέρες που είναι πάρα πολύ κρίσιμες.
»Δεν υπάρχει καμιά αντιποίηση, απολύτως καμία, για συζήτηση που έγινε με τους υπεύθυνους των αστυνομικών αρχών. Οταν βλέπουμε δήθεν κύριους της Ασφάλειας,  κι έχουν διάφορα από πίσω, τσαντάκια, παρατσαντάκια, τσαντούλες, σακίδια, και κουκούλες… Εχουμε υποχρέωση, και ερωτούνταν οι υπεύθυνοι «κύριοι, τι έχουν αυτοί μες στις τσαντούλες τους;», μήπως είναι αυτοί που προκαλούν κατά καιρούς διάφορα επεισόδια στο όνομα της περιφρούρησης της τάξης και της δημόσιας ασφάλειας; [χειροκροτήματα] Λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά οποιοσδήποτε πολίτης έχει δικαίωμα…» [ο υπουργός προσπαθεί ξανά να διακόψει, με το προεδρείο να προσπαθεί να τον συνετίσει λέγοντας "πώς συμπεριφέρεστε έτσι;"]
Ο Π. Λαφαζάνης, μετά τις συνεχείς διακοπές του Ν. Δένδια, ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ως εξής: «…οι φωτορεπόρτερ έχουν φωτογραφίσει εγκλήματα τα οποία κάνουν κάποια αστυνομικά όργανα… Αυτές τις καταγγελίες σάς τις επιστρέφουμε, δεν θα μας γυρίσετε στο παρελθόν».
 $$$$
Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για ασφαλίτες!

 07/11/2012
του Πρόδρομου Σεϊτανίδη
Εδώ και πολύ καιρό τους δρόμους των πόλεών μας λυμαίνονται ανεξέλεγκτες ορδές νεαρών – κυρίως ανδρών- ντυμένων ύποπτα με κουκούλες και μαύρα γυαλιά. Πρόκειται για μια πραγματική υγειονομική βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής μας ειρήνης: τους ασφαλίτες. Πολύ απέχουν αυτοί από τον κλασσικό ασφαλίτη της δεκαετίας του ’50-’60 με το καβουράκι και την τρύπια εφημερίδα ή εκείνον με τα μαλλιά που έκαναν «σκαλάκι» από το πηλίκιο στα ξέφρενα ’70s και ’80s. Είναι μια ράτσα, ντυμένη στα πρότυπα των πιο εξτρέμ διαδηλωτών, και δασκαλεμένη στη θρασύτητα των πιο ιταμών υπουργών «Προστασίας» του πολίτη.
Δεν ξέρουμε εάν κυκλοφορούν ως προβοκάτορες ή ως «ομάδες συλλήψεων», snatch squads, όπως έλεγε και ο μέγας ανανεωτής της Ελ.Ασ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Έτσι κι αλλιώς, βέβαια, οι συλλήψεις γίνονται πάντα στο σωρό και εκ του ασφαλούς από τους ΜΑΤατζήδες, που απλώς σηκώνουν τους πεσμένους διαδηλωτές και μετά από ένα δεύτερο χέρι ξύλο, τους πάνε στην κλούβα. Ίσως οι ασφαλίτες να κουβαλάνε απλώς τα γνωστά σακίδια με τα μολότοφ, που πρέπει να χρεωθούν σε συλληφθέντες διαδηλωτές. Κι αν ακόμη δρουν προβοκατόρικα, ποιός μπορεί να το πεί μέσα στη λαίλαπα του καπνού και των δακρυγόνων, όπου χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί το δρόμο του;
Τις προάλλες, όταν τους τσίμπησαν οι βουλευτές και η ομάδα νομικής υποστήριξης του Σύριζα, είπαν -μεταξύ άλλων- και το γνωστό τους τροπάρι: ότι η φωτογράφισή τους είναι παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Πιο λάθος δεν γίνεται! Είναι δημόσιοι υπάλληλοι, εκτελούντες υπηρεσία σε δημόσιο χώρο. Θα ήμασταν παράνομοι εάν τους είχαμε φωτογραφίσει το βράδυ με το ταίρι τους στο κλαμπάκι, σε ιδιωτικές δηλαδή στιγμές. Κι όταν λέμε «σε δημόσιο χώρο» εννοούμε πως όπως είναι παράνομο να εισβάλεις σε ένα σχολείο για να φωτογραφίσεις δασκάλους και μαθητές μέσα στις αίθουσες ή και στην αυλή, είναι εξίσου νόμιμο να τους φωτογραφίσεις σε δημόσια εκδήλωση, πχ σε μια σχολική παρέλαση. Όπως είναι παράνομο να μπουκάρεις σε ένα στρατόπεδο για να φωτογραφίσεις τα ελικόπτερα ή τα άρματα μάχης, είναι άλλο τόσο νόμιμο να φωτογραφίσεις τα εν λόγω οχήματα σε στιγμή δημόσιας επίδειξης, πχ πάλι σε μια παρέλαση. Κι αφού είπαμε δημόσια επίδειξη, οι επελάσεις των ΜΑΤ μέσα σε καπνούς (δικούς τους) και βρισιές (δικές μας) τι άλλο είναι, αν όχι δημόσια επίδειξη δύναμης;
Το ίδιο παραμύθι περί προσωπικών δεδομένων επικαλούνται και οι αστυφύλακες ή οι ΜΑΤατζήδες όταν δέρνουν ή κάνουν συλλήψεις. Μα αυτοί δεν οφείλουν να φέρουν εμφανώς τον αριθμό τους και κάνουν ό,τι μπορούν για να μην φαίνεται; Οι ΜΑΤατζήδες ύστερα από χρόνια άρχισαν να φοράνε εμβλήματα στο πίσω μέρος του κράνους τους κι αυτό περισσότερο για να μην χάνονται μεταξύ τους. Στο πίσω μέρος του κράνους τους, ενώ συνήθως τα προβλήματα τα αντιμετωπίζει ο πολίτης από την αντίθετη πλευρά, την μπροστινή. Κι αν δεν πιστεύετε εμάς, ρωτείστε τις εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που από τη μεταπολίτευση και μετά έχουν υποστεί ξυλοδαρμούς και κλωτσίδια από τους ένστολους υπηρέτες της τάξης. Οι ΜΑΤατζήδες έχουν τρίγωνα στο σβέρκο, όταν ακόμα και τα αυτοκίνητα είναι υποχρεωμένα να κυκλοφορούν με ευδιάκριτες πινακίδες τόσο πίσω όσο και εμπρος!
Με το παραμύθι της παραβίασης προσωπικών δεδομένων μπουζούριασαν και τις προάλλες τον ερασιτέχνη φωτογράφο στην Κέρκυρα που τους κατέγραψε να δέρνουν και να συλλαμβάνουν διαδηλωτές στην παρέλαση. Δηλαδή, άμα φωτογραφίσουμε έναν εργολάβο που ρίχνει παράνομα μπετά στο δάσος, δικαιούται να μας κάνει μήνυση για παραβίαση προσωπικών δεδομένων;
Εφόσον, επαναλαμβάνουμε, πρόκειται για δημόσιους «λειτουργούς» σε διατεταγμένη υπηρεσία, η κοινωνία έχει δικαίωμα και καθήκον να τους ελέγχει. Και πώς θα τους ελέγξει αν όχι φωτογραφίζοντάς τους; Θα καταγράψει τους … αριθμούς τους;
Όσο για το επιχείρημα του υπουργό «Προ». Πο. ότι οι βουλευτές του Σύριζα έδρασαν ως το άλλο άκρο (ενν. τη χρυσή Αυγή) επειδή πήγαν να ελέγξουν τους αστυφύλακες, αφού τού υπενθυμίσουμε πως δεν είναι ακριβώς το ίδιο να ελέγχεις δημόσια όργανα και να σπας πάγκους (και μούτρα) μικροπωλητών, θα το αρχειοθετήσουμε στους φακέλους μας. Δίπλα στα ανέκδοτα με τον Τοτό.
(Οι υπογραμμίσεις του κειμένου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου